Tonstung skywalk lukker Jagtvej i weekenden

Jagtvej spærres for gennemkørende trafik fra kl. 19.00 fredag aften til mandag kl. 05.00. Årsagen er at en 39 meter lang gangbro skal løftes på plads.

Weekendens lukning af Jagtvej i København er måske lidt træls for bilisterne, men det bliver en fest for alle små drenge og andre der kan fascineres af store kraner og flyvende tonstunge gangbroer.

Skywalken skal løftes på plads med ét synkront løft på 120 tons hen over en af Københavns travleste veje.

Der skal hele to kraner på hver 96 tons til opgaven.

Skywalken måler 4,5 x 4,5 x 39 meter og kommer til at spænde tværs over Jagtvej.

Den bliver monteret med glasfacade, gulv og tag. Skywalken skaber en intern forbindelse på det store laboratorie- og undervisningsbyggeri i Niels Bohr Bygningen.

Direktør Gyrithe Saltorp i Bygningsstyrelsen, der er bygherre på byggeriet af Niels Bohr Bygningen, glæder sig over en vigtig milepæl i styrelsens hidtil største byggeri på 52.000 m2.

- Niels Bohr byggeriet vil med sin gennemsigtige glasfacade og i alt ni forskertårne markant ændre bybilledet på Nørrebro omkring Jagtvej, når byggeriet efter planen står færdigt i 2017. Skywalken bliver i fremtiden en slags ny byport til København for de mange tusinde, der hver dag passerer Jagtvej. Sammen med en passage i kælderen vil skywalken gøre det let for forskere og studerende at komme på tværs af den store bygning. . Herudover etablerer vi en bred, offentlig gangtunnel under Jagtvej, som giver beboere og brugere i lokalområdet en helt ny, trafiksikker forbindelse mellem bl.a. de grønne områder på begge sider af vejen."

Det er billedkunstneren, Marlene Bach, der udsmykker den nye skywalk med en farvekomposition. Farverne tager afsæt i bygningens transparente facade.

Indvendigt laver Malene Bach et gulv i forskellige farver og former af linoleum, som spejlvendes på gangbroens underside. På den måde kan passerende udenfor også opleve udsmykningen.

Faktaboks:

Lukning af Jagtvej i weekenden

Den lukkede strækning er fra Jagtvej 153 til Jagtvej 157.

Lukningen af strækningen sker i tidrummet mellem fredag den 30. oktober kl. 19.00 til mandag den 2. november kl. 05.00.

Der stiles efter en opsætning fra kl. 13 lørdag eftermiddag, men tidsplanen kan ændres afhængigt af vejret.

Hvis det blæser for meget i weekenden, aflyses monteringen af Skywalken af hensyn til sikkerhed og præcision. I stedet løftes skywalken på plads den følgende weekend.

12196.jpg
Foto: Per Aarsleff A/S

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik