Tomt hospital sælges for højeste bud

I løbet af februar vil Region Hovedstaden afholde et offentligt udbud, der skal munde ud i salg af det gamle og nu tomme Hørsholm Hospital, hvor den sidste patient blev behandlet for tre år siden.

Planen fremgår af en formandsmeddelelse til regionsrådet.

Eventuelle købere vil få tre måneder til at komme med et bud på området, og højeste bud vil blive foretrukket, hvis ellers projektbeskrivelsen flugter med Hørsholm Kommunes planer om et boligområde for unge og børnefamilier i form af tæt lav bebyggelse med en bebyggelsesprocent på op til 50. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Hørsholm er det andet af tre tomme nordsjællandske hospitaler, som Region Hovedstaden vil forsøge at sælge. Sidste år blev Helsingør Hospital solgt til Freja, statens ejendomsselskab for 24 millioner kroner samt 50 procent af indtægten ved et videresalg.

Værdiansat til 180 millioner kr.

Freja har ikke været involveret i salget af Hørsholm Hospital, og projektleder hos Freja, Frank Vincent, vil nødigt komme med et bud på, hvad Hørsholm Hospital kan indbringe regionen.

Hospitalet er i Region Hovedstadens budget for 2013 sat til en værdi af 180 millioner kroner.

- Man kan ikke sige noget generelt om prisniveauet på hospitalsbygninger. Det afhænger helt af beliggenhed, hvor gamle bygningerne er, og så hvilke tanker der er gjort omkring den fremtidige brug af området, siger han.

Hvor der ifølge regionens administration har været en række konkrete henvendelser omkring Hørsholm Hospital, så kniber det mere omkring det nedlagte hospital i Esbønderup. Her lyder regionens konklusion, at ejendommen ikke er nær så attraktiv som Hørsholm.

Regionen er i dialog med Gribskov Kommune for at finde ud af, om man eventuel skal vente med et udbud, indtil der ligger mere konkrete planer for områdets udnyttelse fra kommunens side.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik