Tomt fængsel vil koste millioner af skattekroner hvert år

Det vil koste mange millioner årligt at holde liv i det gamle statsfængsel Vridsløselille i Albertslund.

Vagter, video, varme og lys.

Det vil koste millioner af skattekroner at holde Statsfængslet i Vridsløselille kørende som tom bygning fra 1. februar, skriver Albertslund Posten.

I Kriminalforsorgen vurderer man, at et lignende dvale-beredskab i Nakskov og Nykøbing koster en million kroner om året at holde kørende.

Da Vridsløselille er en hel del større, vil udgiften derfor formentlig også blive mangedoblet - formentlig op til 10 millioner kroner om året, skriver avisen.

Statslig udgift

En udgift, der vel at mærke er en statslig udgift, ikke en kommunal, da det fortsat er staten, efter beslutning fra regeringen og støttepartiet Dansk Folkeparti, der skal drive den tomme bygning videre.

Udgifterne fordeler sig på vagter, overvågning, varme og lys, oplyser Kriminalforsorgen.

Billede indefra fængslet.
Billede indefra fængslet.
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

- Der vil ikke være nogen fra det faste personale længere. Vi vil benytte os af et eksternt vagtfirma, så der vil være nogen på matriklen døgnet rundt, for at sikre bygningen mod indbrud, siger områdedirektør Rasmus Andersen til Albertslund Posten.

- Samtidig vil der være video-overvågning, og bygningen skal holdes varm, og der skal være lys, så vi er klar til at åbne op øjeblikkeligt, hvis det bliver aktuelt.

 
 
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Det ligger i planerne for fængslets dvale-beredskab, at det skal kunne åbne med 24 timers varsel, hvis der igen bliver brug for at huse afviste asylansøgere.

Den politiske vurdering går på, at det bunder i et ønske hos et flertal i Folketinget om at undgå den situation der opstod i 2015, da det strømmede ind med asylansøgere til Danmark.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik