00:25

Klaus Bergman fra Banedanmark fortæller her om arbejdet med at gøre S-banen klar igen.

Arkivfoto Foto: TV 2 Lorry

1 af 2

S-togtrafikken presset indtil onsdag morgen

På trods af indsættelse af alt disponibelt personel og materiel vil S-togs-driften i hovedstadsområdet først blive normal fra onsdag morgen.

En nedrevet køreledning har siden mandag eftermiddag plaget S-toddriften i hovedstadsområdet.

Det var et S-tog, der var skyld i nedfaldet ved Hellerup Station, og den manglende køreledning fik store konsekvenser for togdriften både nord og syd for København.

Tirsdag fortalte informationschef hos DSB, Tony Bispeskov, at tre S-togslinjer var påvirket af den manglende køreledning.

Der er tale om linjene A, C og E, der alle kører forbi Hellerup Station.

- Den seneste prognose jeg har fået fra Banedanmark er, at de regner med at få styr på det i løbet af i dag. Men det er et vidt begreb, så det kan godt være, at det er hele dagen, at der vil være nedsat drift og problemer på S-togslinjerne, sagde Tony Bispeskov til TV 2 Lorry tirsdag formiddag.

Nu melder Banedanmark, at problemerne er ved at være løst.

- S-togene kører i normal drift i morgen tidlig (onsdag morgen, red.), siger områdechef hos Banedanmark, Klaus Bergman, til TV 2 Lorry tidligt tirsdag eftermiddag.

Det betyder, at de togbusser, der lige nu kører på strækningen mellem Gentofte og Svanemøllen Station, fjernes, til fordel for at togpassagererne endnu engang kan sætte sig trygt i de røde S-tog.

Til trods for de opløftende nyheder må flere S-togsbrugere dog væbne sig med tålmodighed, når de den nærmeste tid bevæger sig mod en tur på S-banen.

Det skyldes, at Banedanmarks nye signaler på flere strækninger stadigvæk ikke fungerer optimalt, hvilket medfører forsinkelser og halvering på flere S-togslinjer.

Eksempelvis kører alle S-toge anderledes i aftentimerne i den kommende periode på grund af Banedanmarks signaler.

Dan dig det fulde overblik over de trafikale problemer, både på vejbanen, i S-toget, Metroen eller regionaltoget ved at klikke ind på tv2lorry.dk/trafik.