Togstrejke over Øresund er afblæst

Konflikten på de svenske Øresundstog er løst. Torsdag kører togene igen mellem Malmø og København.

Togstrejken på den svenske side af Øresund er slut og senest torsdag eftermiddag kører Øresundstogene igen normalt. Det skriver Øresund News.

Under konflikten har DSB, der står for driften af Øresundstogene på den danske side, transporteret sine passagerer over broen med pendulbusser mellem lufthavnen i Kastrup og Malmø.

Konflikten blev løst onsdag aften, da et mæglingsforslag for personalet på de svenske Øresundstog blev accepteret af de ansattes fagforening, Seko, og jernbaneselskabet Veolias arbejdsgiverforening, Almega.

Forliget tager lønstigninger fra de fastansatte til fordel for løst ansat personale, som får mere i løn.

- Det blev en aftale med høje lønstigninger for de timeansatte, men det betales ved, at de fastansatte afstår dele af deres lønstigning, siger Almegas forhandlingschef Beata Hammarskiöld i en kommentar.

Aftalen medfører en øvre grænse for deltids- og løse ansættelser samt indgåelse af en fælles plan for effektivisering af arbejdstiden.

Det strejkende togpersonales fagforening, SEKO kalder forliget for en historisk sejr, der skal bane vej for flere fastansættelser.

- Forliget medfører et gennembrud, når det gælder om at standse misbruget af deltids- og timeansættelser på det svenske arbejdsmarked, siger forhandlingssekretær Valle Karlsson ifølge News Øresund.

Veolia oplyser til avisen Sydsvenskan, at Øresundstogene kører igen mellem klokken 12 og 14.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik