Togpendlere frygter storkonflikt - men samkørsel kan løse togstop

Pendlerne forbereder sig allerede på storkonflikten. Løsningen er simpel: Find en samkørselsmakker.

Hvis forhandlingerne mellem de offentligt ansatte og staten udvikler sig til en storkonflikt, bliver Banedanmark også omfattet af strejke, og derfor holder alle tog stille. De, der bliver hårdest ramt af strejken er dem, der tager toget på arbejde hver dag.

quote Ved en længerevarende konflikt vil der være nogle pendlere, der ikke kommer tilbage til den offentlige transport.

Michael Randropp, Fmd. Pendlerklubben Kystbanen.

Formand for Pendlerklubben Kystbanen, Michael Randropp, håber, at parterne kommer til enighed, så togene stadig kører. Gør de ikke, kan konsekvensen i yderste tilfælde, ifølge Michael Randropp være, at flere pendlere vil droppe den offentlige transport også efter en eventuel konflikt:

- Der vil være nogen, der ikke kan passe deres job. For det er ikke alle, der kan arbejde hjemme eller få fri i den periode, togene holder stille. Ved en længerevarende konflikt vil der være nogle pendlere, der ikke kommer tilbage til den offentlige transport. Det har vi set hver gang, der har været længerevarende sporarbejde. Pendlerne finder andre løsninger, siger han. 

Vil bruge Facebook 

Da der blev indført ID-kontrol mellem Danmark og Sverige var der praktisk talt også nedbrud for flere passagerer på strækningen mellem Helsingør og Malmø, ifølge Michael Randropp.

Dengang opfordrede Pendlerklubben Kystbanen deres medlemmer til at søge samkørselsordninger i deres Facebookgruppe Kystbanen Live, og den ordning vil de gøre brug af igen: 

quote Situationen bliver ret alvorlig. Vi har 16.000 pendlere på Roskilde Station hver dag, der kommer til at mangle transport.

Danny W. Pedersen, Fmd. Roskilde Pendlerklub

- Vi har et setup med over 5.000 medlemmer. Nogle medlemmer vil selvfølgelig tage fri og andre vil arbejde hjemmefra, men der er nogle, der ikke har mulighed for det. Vi opfordrer allerede nu til at søge nogen at køre med gennem vores Facebookside, siger Michael Randropp.

Mødesteder på stationen

Hos Roskilde Pendlerklub, hvis medlemmer er pendlere mellem Roskilde og København H, forbereder man sig på samme måde til en storkonflikt. Gennem Facebook-grupper og mødesteder på Roskilde Stations parkeringsplads vil man matche togpendlere med billister med ekstra plads: 

- Situationen bliver ret alvorlig. Vi har 16.000 pendlere på Roskilde Station hver dag, der kommer til at mangle transport. Allerede nu kan man finde en samkørselspartner på vores Facebook-gruppe, og så har vi samtidig planlagt mødesteder på parkeringspladsen på Roskilde Station, hvor togpendlere kan finde billister, der skal samme vej, siger Danny W. Pedersen, formand for Roskilde Pendlerklub. 

Danny W. Pedersen mener dog ikke, at en konflikt nødvendigvis vil betyde færre pendlere i fremtiden:

- Det tvivler jeg på. Passagertallet i Roskilde er stødt stigende. Men det er klart, pendlerne lige pludselig opdager, at naboen kører samme vej, og kan de finde en løsning, når togene ikke kører, så kan det godt være, de fortsætter, når togene igen kører. Pendlerne er i forvejen hårdt pressede af pris, aflysninger af projekter og sporarbejde, og det kan betyde at flere tænker, nu køber jeg sgu en bil, siger Danny W. Pedersen. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik