Tørmælks-producent opruster efter gigantaftale med Kina

Mille Food, der producerer modermælkserstatning, har så stor efterspørgsel fra Kina, at man nu har købt en ny fabrik til produktionen.

Hundested-virksomheden Mille Food har så stor succes med at sælge modermælkserstatning til Kina, at man har købt endnu en fabrik til at producere det eftertragtede hvide mælkepulver.

quote Det er et luksusproblem, som andre ikke har

Heidi Wang, vicepræsident, Mille Food

Og den nye fabrik kommer til at ligge i Roskilde, efter at Mille Food for få dage siden annoncerede, at man har købt en bygning i domkirkebyen.

- Vi har valgt at slå os ned i Roskilde, fordi vi fandt en bygning, der passede godt til os. Det er en tidligere medicinalfabrik, og vores fabrik i Hundested er også oprindeligt en medicinalfabrik, så det har vi gode erfaringer, siger vicepræsident i Mille Food, Heidi Wang, til TV 2 Lorry.

Udvidelsen kommer efter at virksomheden tidligere i år fik godkendt en aftale til en halv milliard kroner. Aftalen var så godt som på plads i efteråret sidste år, men først i marts fik Mille Foods den sidste og afgørende myndighedsgodkendelse fra Kina.

Det betyder, at man i løbet af det næste år sender 5000 tons tørmælk afsted mod Kina, og det ’hvide guld’ er i særdeles høj kurs blandt de kinesiske mødre.

Skaber mere end 50 arbejdspladser

Kineserne er glade for dansk modermælkserstatning, fordi kvaliteten på produktet er højere og prisen lavere. Mange kinesiske forældre foretrækker dansk modermælkserstatning frem for kinesisk, fordi de har større tillid til fødevaresikkerheden i Danmark.

I 2008 blev 300.000 kinesiske småbørn forgiftet, og mindst seks døde af at have fået mælkepulver blandet op med melamin, som kinesiske producenter havde tilsat.

- Grunden til, at vi har skyndt os at købe fabrik nummer to, er, at vi har haft svært med at følge med efterspørgslen. Som det er nu har vi ikke kunnet følge med, og det er naturligvis glædeligt.  Det er et luksusproblem, som andre ikke har, siger Heidi Wang.

Den nye fabrik i Roskilde vil skabe mere end 50 nye arbejdspladser, anslår Heidi Wang.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik