Tjen penge på kontanthjælp

Et nyt forsøg giver kontanthjælpsmodtagere mulighed for at tjene penge og beholde op til 70 procent af lønnen. Uden at blive trukket i hjælpen.

"Dag til Dag Jobber" hedder forsøget, som Ballerup, Halsnæs, Allerød, Stevns og Køge kommune er med i.

- Siden sommeren har vi haft 23 borgere med i projektet og de 11 har været i gang i en virksomhed. Og det er lykkedes for to at komme i fuldtidsbeskæftigelse. Altså i fast job, siger Anni Lunde Hansen, fra Jobcenter Køges Virksomhedsteam til TV 2 Lorry.

Forsøget giver kontanthjælpsmodtagere mulighed for at arbejde 8 til 15 timer om ugen. Og så må de beholde op til 70 procent af den tjente løn. Uden at blive trukket i kontanthjælpen, som man ellers ville blive.

- I starten havde jeg fundet 19-20 virksomheder, men jeg fandt ud af at det gav bedre resultater at finde en virksomhed ad gangen. Ud fra den enkelte borgers kompetencer, siger Anni Lunde Hansen.

Projektet hjælper den enkelte med at få lavet et CV og få fokuseret på styrker og evner og få præsenteret dem for virksomheden, fortæller hun.

- Det er mit indtryk, at det da er vigtigt at få styrket ens økonomi. Men glæden ved at kunne yde noget og anerkendelsen af den enkelte er den største gevinst for vores projektdeltagere, siger Anni Lunde Hansen.

I alt 14 kommuner i hele landet er med i forsøget, der startede op i 2015.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Snorre Byrial Pedersen

playJulegaver til hjemløse er et hit – sådan kan du hjælpe

vask

Robotter skal gøre sengene rene på hospital

cosedis

Nicolas' luftfotos hitter: Se 28 pletskud her

20191202-185853-5-1920x1279we

playTrods lunken modtagelse ser boligministeren positivt på ny ghettoliste

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere