02:58

Tung gennemkørende trafik til nærliggende byggeri ødelægger den private fællesvej. Det koster grundejerne dyrt at reparere skaderne på vejene.

Foto: TV 2 Lorry

1 af 2

Grundejere frygter kæmpe vej-regning: Se her, hvem der betaler for din vej

I Rødovre raser grundejere. Deres vej er betegnet som privat fællesvej, og det betyder, at alle kan bruge den, mens beboerne skal betale for vedligeholdelsen. Er din vej privat fællesvej?

Offentlig vej, privat vej eller privat fællesvej - det er spørgsmålet.

På en vej i Rødovre har netop det spørgsmål bragt sindene i kog blandt husejerne. Vejen er betegnet som 'privat fællesvej', og det betyder, at grundejerne står overfor en stor regning, når vejen skal vedligeholdes.

Sagen er den, at vejen for tiden bliver brugt som gennemkørselsvej for maskiner og lastbiler, der kører til og fra en byggegrund i nærheden.

Da den lille villavej ikke er rustet til den tunge trafik, bliver den ødelagt af hjulspor og sprækket asfalt - og det skal grundejerne betale for.

Det skyldes, at vejens beboere, på trods af betegnelsen 'privat', ikke kan forbyde færdsel på vejen - hvilket antydes ved betegnelsen 'fælles'.

Du kan se mere om sagen i TV 2 Lorrys nyhedsudsendelse i videoen over artiklen.

Er din vej privat fællesvej? Tjek nedestående kort ved at zoome ind på din vej. 'Privat fællesvej' er angivet ved en lyseblå farve på kortet. Fat mod; det er lidt snørklet. Du kan også søge på dit vejnavn øverst i højre hjørne på kortet.

Kilde: Den Centrale Vej- og stifortegnelse