Tjek dit postnummer: Her stiger og falder lejlighederne mest

Ejerne af lejligheder i de store byer er ikke længere de største vindere på boligmarkedet.

Mens priserne på villaer og rækkehuse bevæger sig op i det meste af landet, vil ejerlejlighederne falde særligt to steder i landet over det næste år.

Det viser en prognose over værdiudviklingen i alle landets kommuner fra hjemmesiden Bolighed.dk.

Det drejer sig om Aalborg og København. Forældre, der vil købe en studielejlighed til deres søn eller datter, kan dermed glæde sig over at kunne spare en betydelig sum penge på især det københavnske boligmarked.

Det er dog tale om en stakket frist. For allerede i 2020 bliver prisfaldet i alle hovedstadens postnumre afløst af prisstigninger.

– Det skyldes, at flere forskellige ting påvirker værdierne i de næste par år. Nye stramme låneregler har gjort det svært at blive godkendt til de billigste lån. Samtidig vil der være en tendens til, at flere ønsker at købe før 2021, så de kan nå at få glæde af skatterabatten, som er en del af boligskatteaftalen, siger administrerende direktør for Bolighed.dk, Christian Jaspers.

Stort prisfald i Nordhavn

Postnummer 2150 Nordhavn har tidligere været det postnummer med allermest fart på prisstigningerne, men i år ser 2150 Nordhavn ud til at få det største fald. Her vil en gennemsnitlig lejlighed på 85 kvm. falde med omkring 75.000 kr.

Top 5 over postnumre med største fald i år*

  • 2150 Nordhavn: 76.330 kr.
  • 1000-1499 Kbh K: 68.190 kr.
  • 1800-1999 Frederiksberg: 64.226 kr.
  • 1500-1799 Kbh V: 62.228 kr.
  • 52100 Kbh Ø: 60.804 kr.
     

*For en ejerlejlighed på 85 kvadratmeter

 

Kilde: Bolighed.dk

- Kvadratmeterpriserne er i forvejen høje i disse postnumre, så naturligvis vil prisfald særligt kunne mærkes her. Lejligheder i Nordhavn er yderligere påvirket af den generelle afmatningen i projektsalget i København, siger Christian Jaspers.

Fortsat stor efterspørgsel

Efterspørgslen på lejligheder i de store byer vil fortsat være stor, og i alle kommunerne omkring København vil det give værdistigninger. Et attraktivt byliv, arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner vil fortsætte med at tiltrække købere. Det indgår i Boligheds prognose sammen med de generelle konjunkturer på boligmarkedet, forventninger til renteudviklingen og tal for beskæftigelsen. Udregningerne tager udgangspunkt i en gennemsnitlig ejerlejlighed på 85 kvadratmeter.

- De lave renter og den høje beskæftigelse bidrager til, at ejerlejlighederne i de store byer vil fortsætte med at stige, når vi kommer ind i 2020, men det er usikkert, hvor meget de nye boligskatter kommer til at påvirke priserne efter 2021, siger Christian Jaspers.

Hvis du vil se prognosen for værdistigninger for lejligheder i din kommune, så kan du finde din kommune via dette kort på Bolighed.dk

Du kan også finde en prognose for præcis din lejlighed for de næste 12 og 24 måneder ved at søge på din egen adresse på bolighed.dk


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik