Tivolis krav på 20 millioner afvises af retten

Tivoli optrådte på toiletsæde, og det er i strid med en licensaftale. Fabrikant skal af med 50.000 kroner

Den kendte forlystelseshave Tivoli er kendt for at gå til angreb i de tilfælde, hvor virksomheder snylter på det kendte varemærke.

Det seneste eksempel drejer sig om virksomheden Pressalit, som der blev indgået en licensaftale med.

Men aftalen blev ikke overholdt, og derfor krævede Tivoli 20 millioner kroner af Pressalit, der producerer blandt andet toiletsæder.

I en dom onsdag har Sø- og Handelsretten dog afvist kravet.

Derimod dømmes Pressalit til at betale 50.000 kroner for at have krænket Tivolis varemærke.

På et toiletsæde stod der "TIVOLI 2", og da det kunne forveksles med Tivolis kendte logo, er det i strid med licensaftalen mellem parterne, fastslår retten.

Men dommen er også et nederlag til forlystelseshaven. Tivoli har nemlig siddet med hænderne i skødet i alt for lang tid i forhold til at håndhæve aftalen og til at gøre indsigelser mod Pressalits opførsel, fastslår dommerne.

Desuden er der ikke grundlag for at kræve afregning af licens for eksportsalg efter aftalens ophør.

Tivoli har ikke særlig stor tillid til Pressalit. Et krav i retssagen gik ud på, at en statsautoriseret revisor skulle gennemgå virksomhedens bogholderi for at kontrollere, om afregningen var rigtig. Dette afvises dog også af Sø- og Handelsretten.

I tidligere domme er møbelfabrikanten Montana og et pornofirma blevet dømt for at snylte på det verdensberømte varemærke.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik