Tivolis besøgstal skrumpede 39.000 i første halvår

Der var ikke så travlt ved indgangen til Tivoli i første halvår. Havens besøgstal skrumpede med 39.000 gæster.

Det er ikke lige så tillokkende med en tur i ballongyngerne eller rutsjebanen, når det er dårligt vejr. Tivoli har gjort regnskabet op for første halvår 2013, og det viser, at besøgstallet svandt ind med 39.000 gæster.

Indtil 30. juni har 1.191.000 gæster besøgt Tivoli i år mod 1.230.000 i samme periode sidste år.

- Tivolis 2. kvartal 2013 var dog præget af den vejrmæssigt dårligste april måned i mange år, hvilket resulterede i et lavere besøgstal end året før i samme periode.

- Dette til trods, er Tivolis resultat før skat identisk med 1. halvår 2012, siger Tivolis økonomidirektør, Claus Dyhr, i en pressemeddelelse.

Tivoli fik et resultat efter skat på -42,1 millioner kroner efter første halvår mod -43,6 millioner kroner sidste år. Minusset hænger i høj grad sammen

med, at Tivoli har lukket i vintermånederne.

Tivolis omsætning for første halvår steg til lige over en kvart milliard mod 242 millioner kroner sidste år.

- Første halvår viser en omsætningsfremgang på knap ni millioner kroner, hvilket primært skyldes de nye aktiviteter med tivolicasino.dk, siger Claus Dyhr.

Tivoli kan måske have indhentet noget af det tabte efter den meget varme sommer, som tegner bedre for besøgstallene for andet halvår. Haven fastholder da også forventningerne til årets samlede indtjening.

- Juli har til gengæld vist sig fra sin pæne side vejrmæssigt, og alt i alt fejrer Tivoli med tilfredshed sin 170 års fødselsdag i dag, den 15. august.

- Udvidelsen i Det muntre Hjørne med forlystelsen Aquila som flagskibet er blevet godt modtaget, og vi kan fastholde de tidligere udmeldte forventninger for 2013 om et resultat før skat i niveauet 30-40 millioner kroner, lyder det i regnskabet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik