Tivoli udvider: Her er planerne for ny bygning

Planerne for det nye Tivoli Huset lover liv i gaden og mere at se på for forbipasserende.

På Tivolis bagside mod Tietgensgade - en spytklat fra Københavns Hovedbanegård og Glyptoteket  - er der ikke meget liv på nuværende tidspunkt. 

Haven har personaleindgang, og så åbnede man restauranten Wagamamma i 2006, der både har indgang fra parken og vejen.

Men hvis det står til forlystelsesparken selv og Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune, så er det snart slut. 

I hvert fald har man foreløbigt anbefalet et forslag om et opføre en ny, større bygning på stedet - kaldet Tivoli Huset - der efter planerne både skal indholde ballet- og musikskole samt adminstration. 

 
 
Foto: Pei Cobb Freed & Partners

Huset vil skabe liv i området

Skolerne vil få udgang til Tietgensgade, hvilket man kan se fordele i:

- Den ny bygningsanvendelse til ballet- og musikskole vil bidrage med liv i Tietgensgade, idet det forventes, at skolen vil være åben for cirka 200 elever, som skal til og fra bygningen i løbet af dagen og aftenen, skriver forvaltningen i en redegørelse for byggeriet. 

- Projektet understøtter Fællesskab Københavns pejlemærke ”En levende by” med en transparent glasfacade med øvesal, der vil kunne ses af forbipasserende i byen og give et tilskud til oplevelsen af området. Muligheden for at se ud og ind, vil også øge trygheden i området, skriver man videre. 

Tivoli Huset er tegnet af de amerikanske arkitekter Pei Cobb Freed & Partners. 

Tegnehuset står både bag Louvre's glaspyramide i Paris og Tivoli Hjørnet, der skal indeholde et madmarked på hjørnet af Vesterbrogade og Bernstorffsgade. 

 
 
Foto: Pei Cobb Freed & Partners

Planer blev først afvist

Det er anden gang, at man fremlægger planer for bygningen, skriver Magasinetkbh.dk.

Første gang afviste Københavns politikere forslaget for at være for højt og dominerende i området, hvilket fik arkitekterne til at komme med et nyt udkast. 

Derfor er de to øverste etager blevet mindre, end de oprindeligt var tænkt, og trukket tilbage fra facaden - til gengæld for et større plan i den laveste del af byggeriet. 

Øvesalen vil være placeret ovenpå den nuværende koncertbygning og Wagamama og have glaspartier både til haven og gaden.

Mod Bernstorffsgade beklædes udbygningen med trælammeller og nøjes med at nå maksimalt 14 meter op. På taget vil man lave terasser og plante grønt.

 
 
Foto: Pei Cobb Freed & Partners

Ros fra inviterede borgere

Netop bygningens visuelle udtryk faldt i god jord hos en række borgere, der har været inviteret til workshop sidste år, fremgår det af forvaltningens redegørelse. 

- Bygningens anvendelse med musik- og balletskoletilbud til børn og unge blev også rost, skriver man.

Der var dog enkelte bekymringer i forhold til på- og afsætningsmulighederne for forældre med børn på skolen samt håndteringen af en tilhørende cykelparkering.

Bygningen vil blive i alt 24 meter høj ud mod Tietgensgade og indeholde et samlet areal på over 4.000 kvadratmeter. Prisen er sat til 130 millioner kroner, hvoraf A.P. Møller Fonden donerer 50 millioner. 

Med i planerne er også en glaskuppel, der skal sænke støjen fra rustjebanen Odinsexpressen.

 
 
Foto: Pei Cobb Freed & Partners

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik