Tivoli-medarbejdere fik ikke tillæg juleaften: Nu retter Tivoli ind

Tivoli har hidtil ikke betalt ekstra for at have ansatte på arbejde jule- og nytårsaften. Det ændrer sig nu.

Når Tivoli til november atter slår dørene op til åres juletivoli, er det slut med at snyde de ansatte for den løn, som de har fortjent. HK, DI og Tivoli er nemlig blevet enige om overenskomsten for de næste tre år. 

Hidtil har de ansatte i billetlugerne og spillehallerne ikke fået tillæg for arbejde juleaften og nytårsaften, som ellers er normen for HK arbejde på skæve tidspunkter, og som mange af deres kollegaer i Tivolis Have ellers har fået.  

 - Vi er rigtigt glade for, at Tivoli med den nye overenskomst har rettet ind og sikrer en retfærdig betaling for arbejde på skæve tidspunkter. Der er desværre ikke altid tilfældet, og mange virksomheder forsøger fortsat at snige sig uden om at betale deres ansatte de tillæg, som de har ret til, siger Formanden for HK Service Hovedstaden, René Knudsen.

Naturligt med ekstra løn
- Juleaften er typisk en dag, man bruger med familien. Når man som virksomhed vælger at holde åbent og kræve af sine ansatte at de møder på arbejde, er det helt naturligt, at der falder noget ekstra i lønningsposen til de ansatte, som ikke kan bruge dagen med sin familie, uddyber René Knudsen.

Under kampagnen ”Klejner til Jul”, har HK Siden 2014, forsøgt at få Tivoli til at rette ind, og betale deres ansatte en rimelig og ordentlig løn for arbejde juleaften.

Delte klejner ud ved indgangen
I 2014 og 2015 delte HK således klejner ud foran Tivolis indgang, til de besøgende, for at gøre opmærksom på det manglende tillæg til personalet i billetlugerne. 

Hidtil har Tivoli undgået at give tillæg for arbejde juleaften og nytårsaften, fordi man ved tidligere overenskomstforhandlinger, ikke havde sæsonåbent i julen. Derfor indeholdte overenskomsten ingen bestemmelser for tillæg juleaften og nytårsaften. Men det er altså ændret med den nye aftale.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik