Foto: Ólafur Steinar Gestsson / Scanpix

Eksotisk orangeri med musikscene på vej i Tivoli

Tivoligæster kan fra april besøge et blomsterværksted og lytte til koncerter i den nye bygning "Orangeriet".

Fra april vil Tivolis gæster kunne opleve et nyt projekt, som forlystelseshaven har arbejdet på i flere år - et orangeri fyldt med sjældne blomster og eksotiske træer.

Det kommer til at emme af tradition og fornyelse, som vi ved gæsterne holder af.

Torben Plank, Tivoli

Den nye bygning får navnet Orangeriet og vil blive holdt i en "klassisk, let, eksotisk og nostalgisk stil", oplyser Tivoli i en pressemeddelelse.

- Orangeriet skal indeholde en musikscene, hvor der skal spilles en masse musik hver dag, og så kommer der også en blomsterdekoratør, som man kan snakke med og få gode råd af, siger pressechef Torben Plank.

  Foto: Jesper Andersen

Ifølge arkitekten bag Orangeriet, Jesper Andersen, er bygningen inspireret af andre orangerier i udlandet, men også af Palmehuset i Botanisk Have og Glassalen i Tivoli.

- Vi har fundet frem til et udtryk, som vil gøre Orangeriet i Tivoli til en særlig oplevelse for alle sanser. Det kommer til at emme af tradition og fornyelse, som vi ved gæsterne holder af, lyder det.

Fakta om Orangeriet

  • Det nye orangeri kommer til at optage 370 kvadratmeter.
  • Prisen for orangeriet er cirka 20 millioner kroner.
  • Orangeriet erstatter Harmonipavillonen, der ifølge Tivoli er blevet "utidssvarende".

Orangeriet indeholder også et rum, der skal bruges som TV-studie og til events. TV-studiet foran Koncertsalen bliver tilgengæld revet ned for at give mere luft og plads.

Den nye bygning skal erstatte Harmonipavillonen og skal ligge mellem Det Kinesiske Tårn og Nimb Terrasse. Ifølge Torben Plank er det helt naturligt, at Tivoli skal udvides med et væksthus.

- Tivoli skal jo forny sig hele tiden, og vi har en lang historie for at have en masse botanik og sjældne træer. Og så er det en god kombination, at vi samtidig får en musikscene og et blomsterværksted, siger pressechefen.