Tivoli fylder 170 år og fyrer fyrværkeri af hver lørdag

Den københavnske forlystelsespark begynder allerede at sende fødselsdagskrudt mod himlen fra 13. april.

Selvom Tivoli først runder 170 år i midten af august, tages der allerede fra næste uge forskud på gaverne til gæsterne.

Den gamle have i København inviterer i hele sommersæsonen til et specialdesignet fyrværkerishow hver lørdag aften klokken 23.45. Det skriver Tivoli i en pressemeddelelse.

Der bliver tale om et nyt musikstyret show med afsæt i klassisk lavtflyvende fyrværkeri. Det første krudt bliver skudt af 13. april i forlængelse af Tivoli Big Bands optræden på Plænen.

Tivolis fyrværkerimester Gunnar B. Knudsen har designet fyrværkeriet til showet, som indeholder klassiske fontæner, møllehjul og luftbomber placeret på koncertsalen.

- Ved festfyrværkeri arbejder vi oftest meget vertikalt, hvor luftbomber sendes lodret mod himlen, skriver Gunnar B. Knudsen i pressemeddelelsen.

- Men ved de kommende fyrværkerishows har vi valgt at arbejde mere lavt og vandret, hvor gæsterne i Haven blandt andet får oplevelsen af, at facaden på Tivolis Koncertsal forsvinder i lys og farver og musik, tilføjer han.

Fyrværkeri har været en del af Tivolis underholdning siden 1843, men først i nyere tid har bragene og farverne været ledsaget af musik. Når Tivoli den 15. august runder sin 170 års fødselsdag, vil der i dagens anledning blive forberedt et særligt festfyrværkeri.

Tivoli har for sommersæsonen 2013 udvidet sit gæsteareal og åbner samtidig tre nye forlystelser.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik