Tivoli fejres med eventyrlig kæmpeparade

Tekniske udfordringer udskød den først, men nu er Tivoli klar til at præsentere en eventyrlig jubilæumsparade.

I anledningen af Tivolis 175 års fødselsdag kan gæster fra i dag af opleve en 150 meter lang parade, når velkendte Tivoli-ikoner, som Pjerrot og Tivoli-garden, sammen med mere end 30 performere i farverige klæder fejrer jubilæet med sang og dans gennem haven til tonerne af musik fra Bent Fabricius Bjerre og sangerinden Soleima.

- Det er vigtigt for os at præsentere en overvældende oplevelse, der øjeblikkeligt inddrager publikum, en slags musical på hjul. Paraden bliver et Tivolisk indslag, når den kører igennem Haven med sine tematiserede vogne. Det har været sjovt at formidle noget stort til noget enkelt, blande gamle og nye traditioner fra Haven og ikke mindst gøre det genkendeligt for alle gæster, siger programchef hos Tivoli, Rune Erbs.

Tekniske udfordringer satte ellers hele fejringen på pause, men nu er Tivoli og teknikken klar til at byde Tivolis gæster indenfor til verdenspremiere på en parade, der gennem to år er blevet finpudset med kyndig vejledning af en, der virkelig forstår at skabe eventyrlige parader.

 
 
Foto: Agnete Schlichtkrull

Disney hjælper

På den anden side af Atlanterhavet har Forest W. Bahruth siden slutningen af 60’erne arbejdet hos tegnefilmsgiganten Disney, hvor han blandt andet har været med til forme designs til deres egen Disney-parade, der dagligt går gennem Disneys forlystelsespark i Orlando:

- Vi har haft god sparring og hjælp fra vores venner i Walt Disney World Resort og trukket på deres store viden om parader og den komplicerede teknologi, der kræves, for at give en over 150 meter lang parade sammenhæng på både lyd og udseende, siger designchef hos Tivoli, Jacob Helenius.

Tanken bag jubilæumsparaden er, at hele verden mødes i Tivoli til en parade, der viser Tivolis historie og de fire søjler, som idéen om Tivoli bygger på. Vil du fange et glimt af den farverige parade, så kan du se den traske gennem Tivoli-haven fra i aften klokken 18:00 og hele sommeren.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik