Tivoli beder gæsterne om hjælp: Plant din egen tulipan

Tivoli har en gammel tradition med at invitere deres gæster til at hjælpe med at plante tulipanløg, som skal blomstre til foråret.

Netop nu har gartnerne i Tivoli travlt, for hvis forlystelseshavens tulipaner skal stå i fuldt flor næste år i bedet omkring springvandet, kræver det at godt 100.000 løg bliver plantet nu.

Og du kan hjælpe til. Tivoli inviterer nemlig alle til at plante deres helt eget tulipanløg i Havens muldjord søndag den 16. september.

Det er en gammel tradition, og alle der hjælper til får samtidig et matchende løg, som kan plantes derhjemme. Derudover får man et diplom, der svarer til én fri entré, så man kan komme på et besøg i foråret 2019 og se sin tulipan blomstre.

Klokken 12 åbner Tivolis chefgartner, Tom Knudsen, årets Blomsterløgdag, hvorefter både gæster og gartnere går i gang med at plante de første par tusinde løg.

Næste års blomsterhav er orange, rødt og lilla.

Derfor er der tulipaner med navnene Ballerina, Pieter de Leur og Burgundy, der skal plantes i bedene. Alle tre tulipansorter tilhører gruppen af ”Lilje-Blomstrende Tulipaner”.

- Tivolis Blomsterløgdag er en dag, der på bedste vis markerer afslutningen på Tivolis sommersæson og samtidig ser frem mod næste års sommersæson. Vi fortsætter igen i 2019 med at sætte farver på foråret. Dette gør vi med endnu et mix af forskellige tulipansorter, som hver især komplimenterer hinanden på skønneste vis, siger chefgartneren Tom Knudsen.

De orange tulipaner hedder Ballerina.
De orange tulipaner hedder Ballerina.
Foto: Tivoli PR
De røde tulipaner hedder Pieter de Leur.
De røde tulipaner hedder Pieter de Leur.
Foto: Tivoli PR
De lille tulipaner hedder Burgundy.
De lille tulipaner hedder Burgundy.
Foto: Tivoli PR

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Vilde heste

play
Oplev i weekenden:
Hestesafari på Amager Fælled

Roskilde Festival

playArrangører overvejer lyntest af deltagere på Roskilde Festival

roskilde festival

Roskilde Festival klar til 2021: 29 navne er klar

Statue løftes ved Glyptoteket

playHer bliver 116 år gammel statue flyttet for første gang

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere