Tipoldebarn genskaber Carlsberg-stifters byplaner

Carl Jacobsens tipoldebarn donerer 80 træer til Carlsberg Byen for at få genskabt sin tipoldefars planer for Ny Carlsberg Vej.

Efterkommere af Carl Jacobsen, stifter af Carlsberg, har fredag formiddag doneret 80 træer til Carlsberg Byen.

Donationen kommer fra SITAS Træplanteskole, som er ejet af Mimi Hvass. Hun er oldebarn til Carl Jacobsens ældste datter, Theodora Vøgg og dermed tipoldebarn til Carlsberg-stifteren.

Og det var en glad Mimi Hvass, der overrakte gaven.

- Vi er glade for, at Carlsberg Byen vil tage imod gaven, og vi er stolte over at være med til at genskabe vores families vision om en grøn allé op mod Elefantporten. Vi håber, at københavnerne vil nyde alleen i mange generationer fremover, fortæller hun i en pressemeddelelse.

Det er Carl Jacobsens planer for Ny Carlsberg Vej, der bliver genskabt med familiens gave. Træerne skal plantes i 2024, når Carlsberg Byen forventes færdigbygget.

Her skal Ny Carlsberg Vej føres tilbage til sin oprindelige udformning med brosten og en lang korridor af 80 træer fra Vesterfælledvej og op til Elefantporten.

Det er fra Vesterfælledvej og op til elefanterne, træerne skal plantes. På billedet ses Niels Nielsen (projektchef i Carlsberg Byen), Niels Hvass (far til Mimi), Mimi Hvass og Jens Nyhus.
Det er fra Vesterfælledvej og op til elefanterne, træerne skal plantes. På billedet ses Niels Nielsen (projektchef i Carlsberg Byen), Niels Hvass (far til Mimi), Mimi Hvass og Jens Nyhus.
Foto: Andreas Raun

Træer fældet i 2014

Det er med stor begejstring, at Carlsberg Byen modtager donationen - særligt med tanke på afsenderen.

- At gaven kommer fra efterkommere til Carlsbergs stiftere giver naturligvis donationen en særlig betydning. Vi gør i udviklingen af Carlsberg Byen meget ud af at fastholde og videreføre historien i det blivende bykvarter, og med gaven fra SITAS får vi plantet bryggerhistorien dybt i jorden, siger administrerende direktør i Carlsberg Byen Jens Nyhus.

Tidligere har der stået træer på alleen, men de blev fældet i 2014. Flere beboere i området var utilfredse med fældningen, som skyldtes nedgravning af ny infrastruktur til den kommende by.

Nu vender træerne tilbage, når arbejdet med den nye infrastruktur er færdigt, og den historiske allé vil blive genskabt med de originale brosten og etablering af vejbelysning med de oprindelige kobberlamper.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

svømmehaller collage

Se listen - her er skandale-svømmehallerne

Lynetteholm kystlandskab

Lynetteholm ændrer karakter: Her er de nye planer for det enorme projekt

Stevns Station

141 år gammel togstation skal flyttes

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere