Tingbjerg-lærere revser Lars Løkke for skræmmebilleder

En gruppe lærere fra Tingbjerg Skole kritiserer i et debatindlæg statsministeren. De mener, han modarbejder deres arbejde i Tingbjerg.

- Vi kommer til at gå meget tættere på den her type folkeskole, end vi gør på folkeskolerne, som de er flest.

Sådan udtalte statsminister Lars Løkke Rasmussen, Venstre, sig om Tingbjerg Skole i DR-programmet 21 Søndag, da han besøgte bydelen i forbindelse med regeringens ghettoudspil.

Men den udtalelse faldt skolens lærere for brystet. Faktisk så meget, at de i samlet flok har sendt et debat-indlæg til Berlingske.

- Han udtaler sig om, at det kunne være interessant at gå tæt på en skole som vores, og så synes jeg, det kunne være interessant, hvis han også talte med nogle af os. Talte med vores leder om, hvad vi har gang i af faglige og sociale projekter, som rent faktisk fungerer, siger Jørn Husum, lærer på Tingbjerg Skole til TV 2 Lorry. 

Billedet skal nuanceres

Gruppen af lærere, der har sendt brevet, undrer sig over statsministerens måde at omtale Tingbjerg. For mens de anerkender, at Tingbjerg har problemer, så kan de ikke forstå, hvorfor statsministeren ifølge dem fokuserer på det negative og desuden ikke inddrager eksempelvis skolens personale i højere grad.

Som eksempel på et positivt fremskridt nævner de en stigende trivsel på Tingbjerg Skole blandt elever og lærere:

- Målingerne viser, at børnene er glade for at gå i skole, og at personalet er glade for at arbejde her, siger Anita Ernst der ligeledes er lærer på Tingbjerg Skole.

Faktisk mener lærerne på skolen, at statsministeren tegner et så unuanceret billede af Tingbjerg, at han spænder ben for lærernes arbejde med eleverne.

Politiker støtter op

På Københavns Rådhus er Jonas Bjørn, medlem af borgerrepræsentationen for Socialdemokratiet, enig i lærernes kritik.

- Jeg kan sagtens forstå, at man som lærer der kæmper og knokler hver dag for at løfte og give de her elever bedre muligheder i livet, føler sig overset og slået tilbage til start, når landets øverste politiker slet ikke har fokus på den del af det også, siger han til TV 2 Lorry.

TV 2 Lorry ville i dag gerne have statsministeren til at forholde sig til kritikken, men han opholder sig lige nu på Færøerne.

Kommunen bærer skylden

Dog vil Jan E. Jørgensen, folketingsmedlem for Venstre, gerne forholde sig til lærernes kritik.

- Regeringens ghettoplan, skal man huske, er ikke nogen straf, hverken for Tingbjerg eller Tingbjerg Skole. Og der er problemer på Tingbjerg Skole, og det ser jeg jo også, at lærerne anerkender. Vi vil meget gerne inddrage lørerne, men det er jo først og fremmest Københavns Kommunes ansvar, siger han til TV 2 Lorry.

 Det er vel ikke Københavns Kommunes ghettoplan, og det er jo også statsministeren, der har været på besøg derude og udtaler sig om stedet - og det er de planer, lærerne efterlyser at blive inddraget i.

- Det er regeringens ghettoplan, fordi Københavns Kommune har svigtet sit ansvar gennem ganske mange år, sammen med andre socialdemokratiske kommuner, Odense og Århus, som har tilladt, at man har fået boligområder, som er meget, meget skævt fordelt og skoler med store, faglige udfordringer, og det kan vi ikke bare se stiltiende på, og derfor kommer vi nu og hjælper de områder.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik