Tingbjerg-drab: Udlevering tager mindst otte dage

Mistænkt for drab i Tingbjerg kan tidligst udleveres til Danmark om otte dage efter anholdelse i Tyskland.

Den 20-årige mand af tyrkisk oprindelse, der er mistænkt for drabet på den 17-årige Sohail-Hamzaa Saleh i Tingbjerg, kan tidligst blive udleveret til dansk politi om otte dage, efter han onsdag blev fængslet i Tyskland, oplyser Københavns Politi.

Men det er kun, hvis den drabsmistænkte ikke modsætter sig udleveringen.

- Hvis han accepterer og gerne vil hjem til Danmark, så kan det ske rimeligt hurtigt, og vi kan sende folk ned inden for otte til 14 dage, siger politikommissær Steffen Th. Steffensen til Ritzau.

Hvis den 20-årige i tysk varetægt modsætter sig udleveringen, skal systemet behandle klagen, og dermed kan udleveringen tage endnu længere tid. Helt op til 40 dage.

- Efter konventionerne skal tysk retsvæsen behandle hans indsigelse, og inden 30 dage skal de give besked til Danmark, og så har vi 10 dage til at hente ham, fortæller Steffen Th. Steffensen.

Politiet vil have den 20-årige udleveret for drabet på den 17-årige Sohail-Hamzaa Saleh, der blev "likvideret" med to skud i hovedet på klos hold søndag aften.

Men efterforskningen er langt fra slut, når den mistænkte 20-årige igen betræder dansk jord.

- Nu sidder den mistænkte trygt og godt i Tyskland. Men vi opfordrer stadig en gruppe unge mennesker, som vi kan se på video ved gerningsstedet, til at komme til politiet og lade sig afhøre med navn, siger Steffen Th. Steffensen.

Ifølge politiets oplysninger hører den mistænkte og den dræbte til den samme gruppering i Tingbjerg, og de skulle sågar have været kammerater.

Politiet mener, at motivet til drabet skal findes i personlige uoverensstemmelser.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik