Tine bad om hjælp til hjertesyge børn: Nu er 200 babyfutter på vej

Tine Mikkelsen bad om hjælp til at strikke vanter og hjemmesko til hjertesyge børn. hun blev blæst bagover over de mange svar hun fik.

Tine Mikkelsen er intensiv sygeplejerske på Rigshospitalets hjertekirurgiske intensive børneafdeling. Her ligger børn med medfødte hjertefejl, der skal igennem en eller flere operationer for at overleve.

quote Jeg sidder tilbage med en kæmpestor taknemmelighed over, at folk har lyst til at hjælpe. Det er dejligt, at folk vil bruge tid, energi og ressourcer på noget, som de ikke engang selv får kontakt med.

Tine Mikkelsen, intensiv sygeplejerske

Forleden fik Tine Mikkelsen en idé til at gøre livet bedre for de sårbare børn på hendes afdeling. Hun skrev en besked i Facebook-gruppen Amager, hvor hun bad om hjælp til at få strikket eller hæklet bomuldssokker og vanter.

- Små børn har tendens til hive alting ud, så som iv-adgange, ernæringssonder og tuber til respiratorerne, når de vågner fra en operation. Og det kan jo være livstruende. Så de får vanter på for ikke at fjerne de ting. Men primært skal vi bruge vanter og futter, fordi en lillebitte én ikke selv kan regulere temperaturen, og når ens hjerte så slår dårligt, så får man nemt kolde fødder, siger Tine Mikkelsen. 

Indtil nu har afdelingen brugt donerede bomuldsstrømper og vanter, men de forsvinder igen og igen, når de ryger ned til vask. 

Tine Mikkelsen er intensiv sygeplejerske på Rigshospitalet. Alle Danmarks hjertebørn opereres på hendes afdeling.
Tine Mikkelsen er intensiv sygeplejerske på Rigshospitalet. Alle Danmarks hjertebørn opereres på hendes afdeling.
Foto: Privatfoto

- Så derfor tænkte jeg, at der må være nogle damer og mænd derude, der havde lyst til at hjælpe os, siger hun. 

Hjælpen strømmede ind

Selvom opslaget kun blev sendt ud til amagerkanerne, har det fået enorm medvind. Godt 900 har i skrivende stund liket og delt opslaget, og Tine Mikkelsen er blevet bombarderet med beskeder fra strikkelystne og hjælpsomme folk:

- Jeg har fået henvendelser fra damer fra Fyn, Bornholm og Billund. Jeg vil tro, at jeg har sendt min adresse til 200, siger hun.

- Børn og forældre, der har været indlagt hos os for op til 25 år siden, har skrevet og vil gerne hjælpe. De skriver primært, at de gerne vil give noget tilbage. De fleste har en stor følelse af, at vi redder deres børns liv. og det gør vi også i et vist omfang, men det er jo derfor, vi er der. Det er vores arbejde. Men det er dejligt, at de skriver, siger Tine Mikkelsen. 

Stor taknemmelighed

Tine Mikkelsen er overvældet over, hvor mange der har henvendt sig.

- Jeg sidder tilbage med en kæmpestor taknemmelighed over, at folk har lyst til at hjælpe. Det er dejligt, at folk vil bruge tid, energi og ressourcer på noget, som de ikke engang selv får kontakt med, siger hun. 

Hvis du vil hjælpe:

Hvis du selv vil bidrage med futter, sprutter eller vanter, så send en mail til Tine Mikkelsen på timik.dk@gmail.com.
Futter og vanter skal være til spædbørn fra 0 til seks måneder og gerne med bindebånd, så de ikke så nemt ryger af.

De strikkelystne er allerede begyndt at sende billeder af vanter og futter, som de er i gang med at kreere.

Og selvom så mange allerede har henvendt sig, er Tine Mikkelsen ikke nervøs for en overproduktion. Hendes afdeling har nemlig overtaget hele Danmarks hjertebørn, og de seks pladser på afdelingen er altid fyldt op, siger hun.

- Hvis vi får for mange futter og vanter, så gemmer vi dem bare, til vores beholdning igen begynder at falde. Så kan vi fylde op igen. Ligegyldigt hvad vi gør, så bliver der ved med at være hjertebørn - det stopper ikke i morgen, siger hun. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik