Time lapse: Her sikres fremtidens drikkevand

Danmarks største drikkevandsbeholder gennemgår i øjeblikket en større renovering.

Danmarks største drikkevandsbeholder er på størrelse med en fodboldbane og er placeret på Tinghøj i Gladsaxe. Beholderen har stået tom siden 90'erne, men nu er forsyningsselskabet HOFOR gået i gang med at bygge en ny beholder inde i den gamle.

Den nye beholder skal sikre opbevaring af rent drikkevand til hovedstadsområdet i fremtiden. Beholderen vil kunne rumme 63.000 kubikmeter drikkevand. Det svarer til vandforbruget hos 630.000 københavnere i ét døgn.

Den gamle beholder på Tinghøj har på grund af utætheder stået tom siden 90'erne.

HOFOR har hyret rådgiveren Krüger, arkitekten Gottlieb Paludan og entreprenøren NCC til at renovere beholderen.

- Det er et gigantisk projekt med komplicerede stålkonstruktioner og betonstøbninger. For eksempel er beholderens bund på størrelse med en fodboldbane, siger Peter Kleis, der er projektleder i HOFOR.

Den enorme bundplade forventes færdig inden årets udgang.

- Vi er nu i gang med at støbe den knap 10.000 m2 store bundplade. Da den er så stor, støber vi den af fire omgange af ca. 2.500 m2 og bruger de største betonpumper, der findes på det danske marked. Den første støbning er netop udført, og det er gået godt, siger produktionschef hos NCC Construction Tonny G. Sørensen og fortsætter:

- Snart kan vi også gå i gang med at støbe væggene, så der bliver høj aktivitet hen over vinteren og foråret.

HOFOR og co. har valgt at bygge en ny beholder inde i den gamle for at fjerne risikoen for forurening fra bl.a. indsivende vand. Løsningen med at bygge en ny beholder inde i den gamle er omfattende, men skal til gengæld sikre en særlig høj vandkvalitet.

- Designet medfører, at vi kan bruge en stor del af den gamle beholder som klimaskærm for den nye. Samtidig opnår vi et meget højt sikkerhedsniveau, fordi forurening fra omgivelserne ikke kan komme i forbindelse med drikkevandet, siger Erling Fischer, der er markedschef hos Krüger.

Du kan se en time lapse af arbejdet med at renovere drikkevandsanlægget på Tinghøj i afspilleren ovenfor. Filmen er lavet af NCC Construction.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik