Tiltalte i rigsarkivsagen erkender tyveri

De to tiltalte i det store rigsarkivtyveri erkender sig ved første retsmøde delvist skyldige i anklagerne.

To mænd, der står tiltalt for danmarkshistoriens største tyveri af uerstatteligt historisk materiale, erkender sig delvist skyldige i tyveri af 1045 arkivalier fra Rigsarkivet og det tidligere Landsarkivet for Sjælland.

Læs også: Retssag mod Rigsarkivtyve

De to mænd, 53-årige KDV og 47-årige HI, år er ved Københavns Byret tiltalt for det omfattende og spektakulære tyveri af mindst 1062 arkivalier til en af anklager vurderet værdi af mellem halvanden og tre millioner kroner.

Tyverierne er sket mellem 2009 og 2012.

47-årige HI hilste begejstret på familiemedlemmerne blandt tilhørerne, da han entrerede byrettens sal 2. 53-årige KDV var omvendt afdæmpet og koncentreret, da det første retsmøde i den spektakulære sag gik i gang.

De to mænds forsvarere lagde ud med at erklære de tiltalte delvist skyldige i tyveri af 1045 af arkivalierne. Dog vurderer de tiltalte ikke, at dokumenternes samlede værdi overskrider en million kroner.

Iflg. anklagemyndigheden har de 2 mænd revet dokumenter ud af samlingerne

HI nægtede desuden at have været med til at videresælge det stjålne materiale.

De to mænd har ifølge anklagemyndigheden revet dokumenter ud af Rigsarkivets samlinger og smuglet dem ud via en medbragt udhulet blok.

De stjålne dokumenter, der hovedsageligt handler om besættelsestiden og retsopgøret efter Anden Verdenskrig, blev fundet i god stand hos den 53-årige.

Mændene er desuden tiltalt for overtrædelse af våbenloven, fordi de har ligget inde med en større samling af ikke-funktionsduelige våben fra Anden Verdenskrig. Det punkt erkendte de to tiltalte også.

Senere fredag vil medarbejdere fra Rigsarkivet og det tidligere Landsarkivet for Sjælland blive kaldt i vidneskranken.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik