Tiltale: Gentofte-drenge truede med skolemassakre

Tre gymnasieelever fra Gentofte er tiltalt for trusler om en massakre på Aurehøj Gymnasium. De hackede sig ind på elevernes facebook profiler og efterlod trusselsvideoer

Elever på Aurehøj Gymnasium i Gentofte blev opskræmt af to videoklip, der pludselig dukkede op på deres computere med en maskeret mand, der truede med død og ødelæggelse på gymnasiet.

Hackere havde lagt optagelserne ind på elevernes facebook-profiler og på gymnasiets intranet for eleverne.

Rektor Marianne Zibrandtsen frygtede, at der kunne være et skoleskyderi på vej, og hun alarmerede politiet.

Tre tidligere gymnasielever fra Aurehøj Gymnasium i Gentofte kræves nu idømt fængsel for trusler på livet og for at have hacket sig ind på skolens computersystem. De nægter sig skyldige i trusler på livet. Det var kun for sjov, har de forklaret.

Eleverne brugte et keylogger-program 'Refog', der blev installeret på en snes af skolens computere, hvor de opsnappede elevernes adgangskoder til blandt andet facebook.

De to trusselsvideoer blev kaldt 'The Speech' og 'Begyndelsen'. Den maskerede mand siger blandt andet:

- Vi er sammen i denne labyrint. Forkaster I mig, genopbygges blot de kunstige mure. Mit værk er et symbol og har nu forladt min kontrol. Sandet glider hurtigt. Og i nat mine kære venner vil labyrinten sprænges...

- Vi var i tvivl om, det var drengestreger eller alvor. Men vi fik henvendelser fra en del nervøse elever og forældre, og vi havde mange elever ude at rejse på det tidspunkt, siger rektor Marianne Zibrandtsen til Ekstra Bladet.

Den 16. april sidste år blev politiet alarmeret til gymnasiet på Skolevej 7, men efterforskningen har været hemmeligholdt.

Anklager Naja Larsen, der skal føre sagen mod de tre tidligere elever, der er 19, 19 og 20 år, ved retten i Lyngby, siger, at videotruslerne skal ses i sammenhæng med den måde de præsenteres på af en person i elerfanthue.

- Videoerne bliver vist i retten, og det er anklagemyndighedens opfattelse, at de virker truende, siger Naja Larsen.

Ifølge tiltalen var videoerne 'egnet til at fremkalde alvorlig frygt for liv, helbred eller velfærd for gymnasiets elever og ansatte.'

De tre tiltalte gymnasielever hackede sig ind på skolens computere ad to omgange, lyder tiltalen.

Mellem 1. oktober 2010 og 30. november 2010 lagde de et andet styresystem ind i en af gymnasiets computere og fik fingre i administratorkoden. Derefter installerede de keylogger-programmet 'Refog' på syv-otte computere og aflæste de næste måneder 80-100 af elevernes adgangskoder til blandt andet facebook.

Næste omgang var endnu mere alvorlig. Mellem 1. februar og 31. marts sidste år lagde de hackerprogrammet 'Refog' på 12 af gymnasiets computere og tappede 48 elevers adgangskoder til blandt andet facebook.

Koderne blev brugt til via YouTube at lægge videooptagelserne op på elevernes facebook-profiler og på skolens intranet 'Lectio'.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik