Tiltale: Forsøgte at bestikke Skat

Tre mænd er tiltalt for svindel med pantetiketter for millioner, og den ene er tiltalt for forsøg på at bestikke en ansat hos Skat.

Svindel med afgifter, dokumentfalsk og forsøg på bestikkelse.

Sådan ser anklageskriftet ud i en sag, som begynder ved Retten i Glostrup tirsdag.

Sagen handler om svindel med pantetiketter for millioner.  Tre mænd på 33, 45 og 65 år er tiltalt i sagen, de nægter sig alle skyldige.

Den 33-årige forsøgte angiveligt at bestikke en medarbejder hos Skat med 30.000 kr. på en restaurant i Greve i et forsøg på at slippe for en svindelsag.

Det mener anklagemyndigheden hos Københavns Vestegns Politi.

Den 33-årige er sammen med en 45-årig mand også anklaget for at have importeret og videresolgt drikkevarer med falske pantetiketter for millioner af kroner.

I alt drejer det sig om cirka 4 millioner øl, Faxe Kondi og Nestea, der gik gennem firmaet Cool Drink ApS, mændene glemte dog lige at angive det til Skat.

Angiveligt har de to mænd derved snydt statskassen for i alt 5,5 millioner kroner i moms og afgifter i 2014.

 

Drikkevarer blev hentet i Tyskland

Svindlen foregik ifølge anklageskriftet ved, at de tiltalte kørte til Tyskland og købte et stort lager af drikkevarer.

I Danmark satte de falske etiketter på, så det så ud, som om drikkevarerne var produceret i landet med momsafgifter og pant betalt.

Derefter solgte mændene drikkevarerne videre til danske supermarkeder og kiosker, som om de var lovlige, fortæller anklager i sagen Henrik Uhl Pedersen fra Københavns Vestegns Politi.

 - I stedet for at få et lille beløb for at sælge de ulovlige varer, solgte de dem som lovlige varer til et pænt beløb, siger han.

De tre mænds svindelnummer har ifølge anklageskriftet kostet bryggerierne Royal Unibrew og Carlsberg, som står for salget af drikkevarerne i Danmark, og Dansk Retur System et tab.

 

Tasken fuld af falske etiketter

På grund af de falske etiketter er begge mænd også tiltalt for dokumentfalsk, varemærkekrænkelse og ophavsretskrænkelse.

En tredje mand på 65 år er også tiltalt i sagen for forsøg på dokumentfalsk. Han blev ifølge anklageskriftet stoppet ved grænsen mellem Serbien og Kroatien i en bil sammen med den 33-årige på en tur fra Tyrkiet til Danmark.

I bilen lå der 105.000 falske pantetiketter.

Ved anholdelse af mændene i 2015 fandt man en taske indeholdende de mange falske etiketter.

 - Af hensyn til sporsikringen er de ikke blevet pakket ud, men jeg har løftet tasken og vil vurdere, at den vejer omkring 30 kilo, fortalte advokaturchef Jens Rasmussen dengang. 

I et kælderrum i Slagelse fandt politiet senere yderligere godt 58.000 af de falske etiketter.

 

Forsøg på bestikkelse

Da den 33-årige følte jorden brænde under sig, da Skat kom på sporet af svindlen, bad han om et møde for at drøfte sagen.

Her forsøgte han at bestikke en ansat hos Skat på en restaurant i Greve. Ifølge anklagen tilbød han Skats medarbejder 30.000 kr. 

Det er anklagemyndighedens overbevisning, at den 33-årige mand har en central rolle i sagen.

Han har siddet varetægtsfængslet siden 21. oktober 2015.

Der ventes at falde dom i sagen den 31. august.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik