Tilsyn vil lukke Frederikssund Krisecenter

Socialtilsyn Hovedstaden har i tre måneder haft et krisecenter for voldsramte kvinder i Frederikssund under skærpet opsyn. Nu anbefaler tilsynet, at centret lukker.

Socialtilsyn Hovedstaden gik ind i sagen om Frederikssund Krisecenter, da det kom frem, at den daværende leders søn havde haft seksuelle forhold til flere kvindelige beboere.

Siden er sønnen selv blevet leder af centret. Derfor anbefaler Socialtilsyn Hovedstaden i en rapport, at centret lukker.

TV 2 Lorry har fået aktindsigt i sagen, og i en rapport skriver tilsynet blandt andet:

"Socialtilsynet kan ikke undgå at få den tanke, at den eneste grund til at udnævne den pågældende leder er, at han er søn af den nu fratrådte stifter af tilbuddet".

I den seneste tilsynsrapport fra oktober skriver tilsynet at de er bekymret for om at den nyvalgte leder vil fortsætte sin grænseoverskridende adfærd, "da han i forbindelse med et uanmeldt tilsyn oplyser at han ikke er i besiddelse af telefonnumre på beboerne i centret - en oplysning som afkræftes af beboerne umiddelbart efter."

I en anden rapport er tilsynet bekymret for lederens manglende professionalisme, "da han optræder meget belærende overfor kvinderne og har en tendens til at citere lærebøger og forfattere uden reel substans".

Socialtilsyn Hovedstaden ønskede i dag ikke at kommentere på den kradse kritik, da det nu er op til den overordnede tilsynsmyndighed på Frederiksberg at beslutte om de vil lukke ned for centret.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

lise nør

Lise Nørgaard modtager statslig hæderspris som 103-årig

20200103-093918-A-1920x1281we

Fem nye ansatte skal bekæmpe social kontrol i København

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Vedat

playSætter telefoner i stand og forærer dem væk: "Ingen skal mangle det, jeg manglede"

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere