Tilmeldingsboom: Flere vil gerne løbe med Kronprinsen

Der er stor interesse i at deltage i årets Royal Run. Antallet af tilmeldte er på nuværende tidspunkt meget højere sammenlignet med samme tidspunkt sidste år.

Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

Selv om der stadig er knap et halvt år til, at Kronprins Frederik hopper i løbeskoene og begiver sig ud på en ny omgang Royal Run til sommer, så er interessen for at løbe sammen med Kronprinsen enormt stor.

De seneste dage er der kommet cirka 1000 tilmeldinger dagligt, og onsdag formiddag er tallet opgjort til 16.382 personer, der allerede har tilmeldt sig løbet i København og på Frederiksberg.

Og det er mange i forhold til samme tid sidste år, hvor knap 10.500 havde tilmeldt sig løbet.

Dermed er der en stor sandsynlighed for, at endnu flere vælger at trække i løbetøjet i forhold til sidste år, hvor mere end 30.000 løbere var med til at fejre Kronprinsens 50-års fødselsdag i Hovedstaden.

00:57

Her inviterer Kronprinsen Danmark til at løbe med ham ved dette års Royal Run. Foto: TV 2

Luk video

Løbeklub: Vi er helt oppe at ringe

Dorte Vibjerg, der er direktør i løbeklubben Sparta, glæder sig over de mange tilmeldinger.

- Vi er helt oppe at ringe over, at folk vil det igen i år. I år er det jo ikke en fødselsdag, vi fejrer, men det er rammen om Kronprinsen, løb og idræt, der bliver afgørende for, at det igen bliver en stor succes.

- Det her er jo et meget anderledes event i forhold til de mange andre løb, vi afvikler. Vi ser det ikke som et løb, men som den her dag, hvor folk er fysisk aktive på en anden og anderledes måde.

Dorte Vibjerg fortæller, at det royale løb har vækket en helt ny målgruppe i forhold til løb.

I efteråret især så vi en afsmittende effekt fra Royal Run, hvor folk havde fået mod på mere og var med ude at løbe, så det er ret fantastisk.

Den nye rute vil først blive offentliggjort engang i foråret.

Herunder kan du se interviewet med Prins Christian, der var med til at løbe Royal Run sidste år.

00:27 Luk video

FAKTA OM ROYAL RUN 2019

  • Royal Run afholdes d. 10. juni 2019 i Aalborg, Aarhus og København/Frederiksberg
  • D. 10. juni åbner Kronprinsen Royal Run med at løbe One Mile i Aarhus. Kronprinsessen bakker op om løbet ved at løbe 5 km i Aalborg, og Kronprinsen slutter dagen med at løbe 10 km i København/Frederiksberg.    
  • I København/Frederiksberg kan man deltage på One Mile (1,6 km) og 10 km.
  • Den lokale arrangør i Hovedstaden er Sparta.
    ​​​​Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af HKH Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag. Her var 70.575 tilmeldt i Danmarks fem største byer.
  • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet, i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund. TV 2 er mediepartner på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.
  • Tilmelding og information: www.royalrun.dk 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik