Portør-tillidsmand om strejke: Jeg håber, vi er tilbage fredag

Portørerne i Region Hovedstaden er tilbage i arbejde, og det er de sandsynligvis også i Roskilde fra i morgen, vurderer tillidsmand.

Mens portørerne i Region Hovedstaden var tilbage i arbejde i formiddag, så strejkede portørerne i hele Region Sjælland fortsat torsdag.

- Men det er min formodnig, at vi går i arbejde i morgen, det håber jeg, siger Jørgen Linder, tillidsrepræsentant, portørerne, SUH Roskilde.

Strejken både i sidste uge og denne uge er sket i protest mod regionens plan om at lade 22 portører i Region Sjælland uddanne sig til serviceassistenter, hvor de skal løse flere opgaver - blandt andet rengøring. Siger portørerne nej til den efteruddannelse, skriver de samtidig under på deres egen fyreseddel. 

Arbejdsretten afgjorde i dag torsdag, at strejken var overenskomststridig. 

- Vi har fået pålagt, at vi skal genoptage arbejdet, og hvis strejken fortsætter, så er det med skærpet bod. Det vil sige, at boden stiger fra 35 kroner per strejketime til 75 kroner per strejketime, siger Jørgen Linder, tillidsrepræsentant, portørerne, SUH Roskilde.

Portørerne skal mødes tidligt fredag, og her regner tillidsmanden med, at de vælger at gå i arbejde igen. 

I retten faldt der dog ikke afgørelse i sagen om den varslede massefyring. Den er blevet udsat til efter sommerferien.

En uvis fremtid

Fredag klokken 12.00 står det klart, om de 22 portører fra sygehusene i Region Sjælland har svaret ja eller nej til uddannelsen som serviceassistenter.

- De går en uvis fremtid i møde, for de ved jo ikke, hvad de kommer tilbage til, hvis de siger ja, og hvis de siger nej, bliver de fyret, siger tillidsmand Jørgen Linder.

Artiklen er opdateret. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik