D'Angleterre under ombygning Foto: Lorry

Tillidsfolk fyret på D'Angleterre-byggeri

Sikkerhedsrepræsentanten og arbejdsmiljørepræsentanten er blevet fyret på den store renovering af Danmarks fineste hotel D'angleterre, skriver Fagbladet 3F

Det er entreprenørvirksomheden Pihl & Søn A/S, der har fyret alle murere på projektet - bortset fra fire mand. Blandt de afskedigede er de to tillidsfolk. Og det strider mod de mest basale grundregler på arbejdsmarkedet.

Læs også: Store problemer med sikkerheden på D'Angleterre

Faglig sekretær Freddy Ridderhaugen fra den københavnske 3F-afdeling BJMF har derfor hasteindkaldt Pihl til fagretslig behandling af fyringerne.

Pihl har store problemer med sikkerheden på deres byggeplads på Kongens Nytorv i København. Og det hænger sammen med fyringerne, mener Freddy Ridderhaugen.

- Deres eneste fejl består i, at de seriøst og omhyggeligt har påpeget en lang række fejl og mangler ved arbejdsmiljøet og sikkerheden på

byggepladsen, siger Freddy Ridderhaugen.

Ingen sammenhæng iflg. underdirektør

Underdirektør Bo Svendsen hos Pihl & Søn A/S afviser, at der er en sammenhæng mellem fyringer af tillidsfolkene og deres arbejde.

- Det har på ingen måde noget at gøre med problemerne på byggepladsen. Murerarbejdet er ved at slutte, og så skal der nedmandes, siger Bo Svendsen.