Tilflytning og babyboom: Omegns-kommuners daginstitutioner er pressede

Mange forældre de københavnske omegnskommuner kæmper med at få daginstitutionsplads.

Børnetallet stiger i disse år i Københavns nabokommuner. Det giver lange ventelister til vuggestuerne og utålmodige forældre, der venter på en pasningsplads.

Det gælder blandt andet i Tårnby og Rødovre, der både har oplevet stor tilflytning af børnefamilier og et højt fødselstal i de sidste to år. Det skriver DR P4 København.

I Rødovre har man derfor de sidste par år bygget tre nye institutioner og en fjerde er på vej. 

- Vi har et rigtigt stort pres på vores daginstitutioner, primært vuggestuer, men også børnehaver. Der er rigtig mange familier, der flytter til Rødovre og dem, der bor her får også børn, siger formand for Børne- og Skoleudvalget, Flemming Lunde Østergaard Hansen, Soc.dem., til DR P4 København.

I Tårnby Kommune forsøger man at løse problemet ved at ansætte flere dagplejere og så udvide eksisterende institutioner.

- Jeg er fuld af fortrøstning overfor, at vi kan løse det her problem. Lige nu og her arbejder vi for mere kapacitet på daginstitutionsområdet, fortæller formanden for børn og skoleudvalget i Tårnby Kommune, Mads Vinterby, Soc.dem.

Tårnby Kommunes Børne- og skoleudvalg behandlede i går et forslag om at sikre 60 ekstra daginstitutionspladser. 

Men indtil nu har man blandt andet været nødt til at sætte normeringen op i flere vuggestuer og dermed have flere børn på stuerne.

Og det er en ærgerlig løsning på problemet, lyder det fra pædagogernes fagforening BUPL.

- Det er klart, at jo flere små børn, der er, jo flere løft er der på en dag. Og det er med til at presse arbejdsmiljøet, siger Jan Poulsen, der er faglig sekretær BUPL Hovedstaden, til DR P4 København.

Han håber, at kommunen bliver bedre til at planlægge, så der er institutionspladser nok i fremtiden.

- Jo før man ser problemstillingen i øjnene, og jo før man handler på det, jo bedre vil det være for børn, forældre og personale, siger Jan Poulsen. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik