Til lands og til vands: Blafferne tager kongeetapen

Den erfarne Blaffer Carsten Theede og journalist Niels Christian Buhl blaffer rundt i Lorryland i serien Blaffersnak.

I 3. afsnit af Blaffersnak har blafferne givet sig selv en ekstra udfordring: De vil tomle fra KBH - Eskilsø, koste hvad det vil – om de så skal svømme det sidste stykke.

I dette dobbeltafsnit af Blaffersnak skal Carsten Theede og journalist Niels Christian Buhl ud på deres hidtil sværeste blaffertur. Fra København går turen vestpå mod Roskilde Fjord og Eskilsø, en lille ø med bare to beboede huse.

Turen udvikler sig til et sandt vejkantseventyr, hvor de to blaffere undervejs møder en række flinke mennesker, der på den ene eller anden måde hjælper de rejsende videre – og samtidig ærligt deler ud af historier fra deres liv.

En af de bilister, der giver et lift, er Henriette Pein fra Skibby, en hjælpsom kvinde med et stort hjerte. Hun er sosuassistent og passer en multihandicappet pige, noget, hun bruger både arbejdsliv og fritid på. Derudover fortæller hun om, hvordan hun tog imod to plejebørn, samme dag hendes yngste biologiske barn flyttede hjemmefra.

- Så fik vi travlt igen og startede forfra med børnehave, bleer og forældremøder. Det er hårdt arbejde, men det giver også en masse på en anden konto. Jeg er nok lidt sådan, at jeg ikke bare kan gå i tomgang. Jeg skal bruges, fortæller hun.

Henriette Pein hjælper de to blaffere et stykke nærmere målet, Eskilsø. Om det lykkes dem at nå hele vejen uden at få våde fødder, kan du se i de to afsnit af Blaffersnak: København - Eskilsø.

Se med på tv-kanalen Lorry+ på tirsdag 22.05 eller herunder.

Se hele serien her, når det passer dig.

14:42 Luk video