Til kamp mod ensomheden: Vi skal spise sammen

Ny folkebevægelse bag stort million-fremstød for fællesspisning i kamp mod ensomhed

60 organisationer, foreninger, kommuner og skoler har sammen dannet Folkebevægelsen mod Ensomhed, og den 25. april starter et landsdækkende projekt, som handler om, at danskerne skal lære at spise sammen. I København sker det ved et stort arrangement i Nørrebrohallen.

-Danmark spiser sammen skal være en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor danskerne mødes over et måltid med naboer, kolleger, onkler og mostre eller helt fremmede mennesker. Måltiderne arrangeres af foreninger, frivillige, kommuner, skoler, virksomheder – og ikke mindst af helt almindelige danskere, der vil støtte op om kampen mod ensomhed. Ønsket er, at madstafetterne sendes videre, så Danmark spiser sammen hele året rundt,” siger Ania Stoltz-Andersen, projektleder for Danmark spiser sammen.

Arrangementet skydes i gang med fem store fællesspisninger landet over - det sker i uge 17 - og private har også mulighed for at være med. Folkebevægelsen mod Ensomhed har oprettet et website, hvor private danskere kan oprette fællesmiddage, som folk kan melde sig til. Læs mere på www.danmarkspisersammen.dk. På websitet kan man året rundt invitere folk til fælesspisning.

Projektet har fået en massiv opbakning fra Nordeafonden, der har bevilget næsten ti milllioner kroner til projektet, og det er tanken, at det skal være en årligt tilbagevendende begivenhed.

Det koster 50 kroner at spise med ved det store arrangement i Nørrebrohallen, hvor dørene åbnes klokken 17 den 25. april. Billetter til arrangementet købes på Biletto.

-Fællesspisningen er kun første trin i, hvad vi håber bliver en hel bevægelse, hvor vi alle sammen bliver bedre til at invitere andre indenfor, men også til selv at sige ja tak til at deltage i nye fællesskaber. Vi sender derfor madstafetten videre til københavnerne og giver inspiration til, hvordan man selv kan være vært for et måltid for nogle, som ellers sidder og spiser alene,” siger Ninna Thomsen, sundhedsborgmester i København.

 

 

 

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik