Til kamp for Kongernes Nordsjælland: Politikere kræver minister-møde

Politikere fra Nordsjælland krævede for en måned siden et møde med Miljø- og Fødevareministeren om nationalparken Kongernes Nordsjælland. De mangler stadigvæk svar.

'Kære miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen. På vegne af miljøordførere i Nordsjælland samt borgmestre og partiers lokalpolitiske ledelser fra Hillerød, Helsingør, Gribskov, Halsnæs og Fredensborg vil vi gerne invitere os til et møde med dig om nationalparken Kongernes Nordsjælland.'

Sådan indledes henvendelsen til Miljø- og Fødevareministeriet, der er underskrevet af 40 politikere fra de fem kommuner, der kæmper for en nordsjællandsk nationalpark.

Henvendelsen, som TV 2 Lorry er i besiddelse af, blev rettet den 6. april i år, men de mange afsendere har endnu ikke hørt noget fra Miljø- og Fødevareministeren.

Og nu er tålmodigheden sluppet op.

Nyt borgmesterbrev til ministeren

- Vi vil enormt gerne vide, hvornår de har møde i forligskredsen og tager en beslutning om en nationalpark i Kongernes Nordsjælland, siger borgmester i Helsingør, Benedikte Kiær (Kons.), til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Vi har brug for et svar, og meget gerne et positivt svar, så vi kan komme igang.

Det manglende svar har fået de fem borgmestre til at sende et brev til ministeren, hvor de endnu engang pointerer vigtigheden af et svar fra Miljø- og Fødevareministeriet.

- Der står 200 lodsejere, der har lagt jord ind i den her sag, så vi er meget klar og vil meget gerne have et svar, siger Benedikte Kiær.

Dumpet af Skov- og Naturstyrelsen

En del af den kritik som Skov- og Naturstyrelsen tidligere i år rettede mod nationalparken i Kongernes Nordsjælland udsprang netop på baggrund af lodsejerne.

Det skyldes, at de private lodsejere har haft frit lejde til at sig ja eller nej til at være med i nationalparken, hvilket medførte, at man fra Arresø i vest til Kronborg i øst kører ind og ud af nationalparken hele 15 gange.

Planen for nationalparken var derfor, ifølge Skov- og Naturstyrelsen, alt for usammenhængende. Til trods for den hårde dom fra styrelsen var stemningen blandt medlemmerne i forligskredsen på Christiansborg, efter deres første møde i januar, overvejende positiv.

- Vi vil rigtig gerne have en nationalpark i Nordsjælland, men desværre har mange lokale lodsejere sagt nej, så lige nu er kortet lidt hullet, og vi havde gerne set en bedre sammenhæng. Men vi har nogle forslag fra SFs side, som vi håber kan gøre forslaget bedre, sagde miljøordfører i SF, Lisbeth Bech Poulsen, til TV 2 Lorry den 19. januar.

Ny dialog - og ny ventetid

I anledning af Eva Kjer Hansens (Venstre) afgang som Miljø- og Fødevareminister tidligere i år, indtrådte den tidligere Uddannelses- og Forskningsminister, Esben Lunde Larsen (Venstre), som ny minister på det grønne område.

Og en ny på ministerposten giver, for de fem kommuner, der står sammen om nationalparken Kongernes Nordsjælland, mulighed for at opstarte ny dialog om det store projekt.

- Den her nationalpark er fantastisk vigtig. Både for naturoplevelser, men også for turismen og hele fortællingen om Nordsjælland, siger Det Konservative Folkepartis miljøordfører, Mette Abildgaard, i dag til TV 2 Lorry.

I længsel efter et - længe ventet - svar, har miljøordfører for Socialdemokraterne, Christine Antorini, derfor gentaget spørgsmålet som et paragraf 20 spørgsmål til ministeren.

Miljøministeriet har i dag oplyst TV 2 Lorry om, at de mange folkevalgte politikere i Nordsjælland vil få svar - om kort tid.

Projektet omkring nationalpark Kongernes Nordsjælland har været flere år undervejs, ligesom forslaget ad flere omgange har været omkring Christiansborg - dog uden at kunne samle et flertal.

Mange forventede, at projektet ville blive den første nationalpark i Danmark, men Kongernes Nordsjælland har været så længe undervejs, at deri mellemtiden er åbnet fire andre nationalparker i resten af landet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik