Rødovres vartegn i fantastisk julebelysning

Rødovre Kommunes gamle vandtårn på Tårnvej bliver oplyst ved alle højtider og særlige begivenheder. Denne jul er ingen undtagelse.

De tøver ikke med at kalde det deres vartegn, Rødovreborgerne. For på Tårnvej - næsten lige ved Rødovre Centrum - rejser det 31 meter høje vandtårn sig pænt op over byen - og nu hvor det er jul, så er tårnet belyst, så de fleste forbipasserende lige kigger en ekstra gang.

For siden 2017 har Rødovre Kommune iværksat alle mulige former for kreativ og opsigtsvækkende belysning af det gamle tårn. Til Hallowen - og til jul for eksempel. Og tårnet er også oplyst på almindelige dage - men da er det "bare" et hvidt lys, der markerer bygningen.

Rødovre Kommune købte tårnet af Hofor i 2015. Året før stoppede dets funktion som vandtårn. Det blev bygget i 1927, da den første hovedvandledning i Rødovre blev lagt. Tårnet rummede i sin tid 300 kubikmeter vand.

Rødovremaleren Henry Heerup brugte ofte vandtårnet som sit motiv, og tårnet er vartegn for Rødovre Kommune i dag. Sidste år vedtog kommunalbestyrelsen i efteråret den belysning, der nu gør endnu flere mennesker opmærksomme på kommunens særprægede vandtårn.

Kommunalbestyrelsen afsatte 700.000 kroner til projektet, og det er LED-pærer, der giver tårnets dets opsigtsvækkende kulører. Tårnets nederste del bliver belyst både oppefra og nedefra - målet med det er ifølge Rødovre Kommune at fremhæve de "lameller", der strækker sig op ad tårnet.

Denne december kan tårnet opleves i klassiske julefarver - rød, grøn og hvid.

Vandtanken foroven bliver belyst fra den platform, der er lige under tanken - og endelig så er der lys rundt om tårnet.

 
 
Foto: Rødovre Kommune

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Stevns Station

141 år gammel togstation rives ned: Politikere enige om at flytte station

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

mændenes hjem

Hjemløse sælger juletræer og får indtjeningen i egen lomme

FÆRDIGT INDSLAG(3)

playTingbjerg bygger sig ud af den hårde ghettoliste - beboer frygter opdelt lokalsamfund

Rødovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere