Tiger-forretning smed alt ud: Nu deler Fabian "affaldet" ud

Fabian Vennekilde inviterer alle hjem til sig selv for at afhente gratis og kasserede Tiger-varer.

- Det er pinligt. Det er kraftedeme pinligt for Flying Tiger.

Fabian Vennekilde er en vred mand. Han er professionel skralder, madspildsblogger og kok. De sidste to nætter har han skraldet tusinder og atter tusinder af ting fra en nedlagt Flying Tiger-butik i Carlsberg byen i København. 

quote Det er kasser med briller, poser, tasker, kalendere, krydderier, gavepapir, bøjler, servietter, alt i iPhones.

Fabian Vennekilde

- Jeg bliver så vred. Jeg kan ikke forstå, at vi lever i en verden, hvor virksomheder er så ligeglade. Det er jo ligegyldighed overfor naturen, miljøet og de kommende generationer, siger Fabian Vennekilde til TV 2 Lorry fra sin lejlighed, der formentlig snart bliver overrendt af mennesker. 

Vennekilde og syv af hans venner har brugt de seneste to nætter på at redde og flytte varer. De har brugt tre biler, to trailere og mange, mange mandetimer. 

- Det er kasser med briller, poser, tasker, kalendere, krydderier, gavepapir, bøjler, servietter, alt i iPhones, covers,USB-opladere. Der er helt uåbnede kasser, som aldrig har været åbnede. Det er et helt vanvittigt ressourcespild, fortæller en vred Fabian Vennekilde. 

 
 
 
Foto: Emil Enemark Sørensen - TV 2 Lorry

- Jeg sætter aldrig mine ben i en Flying Tiger-butik mere. Ikke efter dette. Vi, som danskere, skal træde i karakter nu.

Her henter du gratis ting

Tidsrum:

Onsdag den 23. januar - klokken 14.00 og 20.00.

 

Adresse:

Grundvigsvej 34, 1.th, Frederiksberg C.

 

Alle er velkomne.

De mange tusind ting skal ikke gå til spilde. Derfor åbner Vennekilde i dag sit hjem på Frederiksberg, hvor han deler ud af alt. 

Det sker mellem kl. 14.00 og 20.00 på Grundvigsvej 34, 1.th, Frederiksberg C. Alle er velkomne, siger Fabian Vennekilde, der også har lagt en video op på sin Facebook-profil. 

quote Jeg sætter aldrig mine ben i en Flying Tiger-butik mere.

Fabian Vennekilde

- Jeg håber, videoen i dag når langt ud. Vores verden brænder sammen, men det er vores virksomheder fuldkomne ligeglade med. Det vigtigste er, at nogen begynder at tænke over, at man ikke bare smider det her ud. Det kan ikke være rigtigt. Det er jo dine og mine børn, der skal leve med dette.

Fabian Vennekilde anslår, at han har reddet varer for 250.000 kroner. 

- Jeg har over 25.000 varer i min lejlighed, og hver ting burde koster i hvert fald 10 kroner. Så det er et nemt regnestykke.

- Der er ingen mennesker i dette land, som kan forsvare dette her. Vi talte med medarbejderne i butikken, som smed tingene ud. De havde fået besked på at gøre det. Det forstår jeg ikke. 

- De ting, som ikke bliver afhentet i dag i min lejlighed, bliver hentet af Røde Kors. De blev meget glade, da jeg ringede til dem. Det kunne Flying Tiger også bare have gjort. 

Og det ville man også have gjort, hvis ikke der var sket en fejl, lyder det. 

- Der er sket en rigtig ærgerlig, men også menneskelig fejl, der har gjort, at varerne desværre blev smidt ud. Normalt når vi lukker en butik, sørger vi for at forholde os til, hvad der skal ske med de varer, der fortsat kan bruges. Enten bliver de sendt til en anden butik eller doneret til velgørenhed, så de kan gøre gavn. Det er desværre ikke sket her, og det ærgrer vi os rigtig meget over, men vi er glade for, at varerne nu alligevel kommer ud og kan blive brugt, skriver Jacob Als Jensen, der er Operation Manager hos Flying Tiger Copenhagen til TV 2 Lorry i en mail. 

 
 
Foto: Fabian Vennekilde

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik