Tidligere togfører efter ulykke: "Husker stadig det modbydelige bump"

Man ødelægger ikke kun sit eget liv - men også togpersonalets, hvis man krydser skinnerne, fortæller togfører, der har oplevet flere ulykker.

Selvom det er både ulovligt og dødsens farligt, så ser lokoførere nærmest hver dag danskere på skinnerne. 

Det fastslår en ny sikkerhedsanalyse fra Banedanmark, hvor man skriver, at der sidste år blev indberettet i alt 358 hændelser.

Her fremgår det desuden, at det i knap hver fjerde tilfælde er børn og unge, der færdes i sporene.

- Vi ved, at nogle børn og unge decideret leger på jernbanen, sagde Niels Hansen, sektionschef hos Banedanmark, til TV 2 Lorry mandag.

Togfører: Det kan ikke passe

Man betragter den farlige færden som et stigende problem, og det har ikke kun konsekvenser for dem, der bliver ramt, når uheldet er ude.

Togpersonalet bærer nemlig episoderne med sig gennem hele livet, påpeger den tidligere togfører Merete Larsen til TV 2 Lorry i dag. 

Hun har to gange oplevet - hvad hun kalder - "det forfærdelige bump", når en person bliver kørt over på skinnerne, og derfor ønsker hun at give en opsang til de mange danskere, der frister skæbnen:

-  Jeg vil gerne appellere til alle unge mennesker og forældre. De må tale sammen om, hvor farligt og dumt det her er. Det handler både om at kravle på togene eller gå på sporene. Det kan ikke passe, at det sker så tit, og at man ikke tænker sig bedre om, siger Allerød-borgeren til TV 2 Lorry. 

Husker knogler og blod

Første gang Merete Larsen oplevede et bump måtte hun besøge en psykolog for at kunne fortsætte med at stige ombord på toget. 

Hun kom dengang til at åbne døren ud til det bagerste førerrum, hvorfra hun kunne se myndighederne samle knoglerester og legemsdele i sorte sække. Anden gang vidste hun, at hun ikke skulle kigge for meget ud - men hun mindes blodet på togets front. 

- Det er modbydelige minder, der ligner noget, man ser i en gyserfilm, siger hun til TV 2 Lorry. 

- Jeg er ikke i tvivl om, at hændelserne har gjort mig mere sårbar. Det sætter sig i kroppen, og det gør, at jeg i visse situationer i dag reagerer voldsommere. Jeg bliver nemmere gal og ked af det. Det, tror jeg ikke, man kan undgå, forklarer hun. 

Lav videoer som med fyrværkeriskader

Merete Larsen bliver i dag fuldstændig rødhåret, som hun kalder det, når hun ser folk på skinnerne. Hun har ofte skældt børn og unge mennesker ud på stationerne - og en enkelt gang sågar en mand, der fik kørt benet af. 

Da hun startede som togfører mindes hun ellers, at hun tænkte, at andre ansatte måtte "være syge i hovedet", når de råbte vredt af passagerer, men det har altså ændret sig, efter at hun selv har oplevet ulykkerne. 

Faktisk mener hun, at man bør oplyse langt mere om konsekvenserne:

- Det er måske lidt barsk, men måske man skulle lave nogle reklamer, der oplyser om, hvad der sker, når man gør det her. Ligesom man gør hvert år med fyrværkeriskader. Det skal åbenbart være voldsomt, før unge mennesker forstår konsekvenserne. 

Hun understreger, at hun ikke er ude på at skælde ud på danskere, der begår selvmord, da de ikke er i stand til at tænke klart, men at hendes opsang er møntet på alle dem, der frister skæbnen ved at krydse spor eller lege ved togbanerne. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik