Tidligere politiinspektør om nye ubådsspor: "Gennembrud i sagen"

Poserne med flere dele af Kim Walls lig stiller sagen i helt nyt lys, lyder det fra tidligere politidirektør.

- Jeg betragter det som et gennembrud for politiet i deres efterforskning. Det er en stærk belastning af Peter Madsen i forhold til hans forklaring. Det stiller sagen i helt nyt lys.

Sådan siger den tidligere politiinspektør Jørgen Moos til BT.

quote Jeg betragter det som et gennembrud for politiet i deres efterforskning

Jørgen Moos, tidl. politiinspektør

Udtalelsen falder efter Københavns Politi på et pressemøde lørdag fortalte, at de havde fundet Kim Walls hoved og ben pakket i plasticposer med tunge genstande. 

Samtidig fortalte politiet, at de havde fundet journalistens tøj og en kniv. Alle poser var tynget ned af tunge metalgenstande.

Den tidligere efterforskningsleder hos Rejseholdet, Kurt Kragh, fortæller til avisen, at fundene nu skal granskes, for at politiet kan danne sig et overblik over, hvorvidt fundene peger i retning af drab eller drab begået i affekt.

Der er nemlig forskel på strafudmåling på de to drabstyper.

quote Hvis der er forberedelseshandlinger forud for et drab, er det en skærpende omstændighed

Kurt Kragh, tidl. efterforskningsleder, Rejseholdet

- Er de her rør (metaldelene, red.) en sædvanlig del af ubådens reservedelslager, eller er de medbragt forud for mødet med Kim Wall? Det vil gøre en meget stor forskel, fordi det kan indikere, om der er tale om en planlagt handling. Hvis der er forberedelseshandlinger forud for et drab, er det en skærpende omstændighed, siger han til BT og tilføjer:

- Hvorimod et drab, der er begået i affekt, er en formildende omstændighed. Det kan få stor betydning for den sanktion og strafudmåling, dommeren når frem til, 

Peter Madsen nægter sig fortsat skyldig i alle sigtelser om både drab og usømmelig omgang med lig.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik