Tidligere politidirektør hos Københavns Politi Hanne Bech Hansen er død. Hun blev 77 år gammel. Foto: Lea Meilandt Mathiesen / Scanpix

Tidligere politidirektør Hanne Bech Hansen er død

Den tidligere politidirektør i København Hanne Bech Hansen er død. Hun blev 77 år gammel.

I årerne 1995 til 2009 blev Københavns Politi ledt af politidirektør Hanne Bech Hansen.

Nu er den tidligere krumtap hos Københavns Politi død. Det oplyser familien til Ritzau.

Hanne Bech Hansen var bestred posten som leder af Københavns politi i næsten 15 år, indtil hun gik på pension i 2009.

Læs også Historisk rydning af Pusher Street er i gang

Stillingen som politidirektør betegnes som en af de absolutte topposter indenfor politiet, og er derfor også en af de mest udsatte poster.

Under Bech Hansens ledelse gennemførte Københavns Politi blandt andet rydningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69, ligesom mange aktioner på fristaden Christiania også står som hovedværker i den tidligere politidirektørs karriere.

Det er indiskutabelt at hun med sin uovertrufne kommunikative stil er blevet synonym med hele Københavns politi, og dermed også signaleret en åbenhed, der helt klart kommer kollegaerne til gavn

Tdl. operativ PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen

I forbindelse med Hanne Bech Hansens pension i 2009 sagde tidligere operativ PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen følgende om politidirektørens virke:

- Det er indiskutabelt at hun med sin uovertrufne kommunikative stil er blevet synonym med hele Københavns politi, og dermed også signaleret en åbenhed, der helt klart kommer kollegaerne til gavn.

Efter sin afgang som topchef hos politiet har Hanne Bech Hansen gjort sig gældende som forfatter af flere kriminalromaner, hvor helten er en kvindelig vicepolitikommissær.

Hanne Bech Hansen blev 77 år gammel.