Tidligere K-borgmester skifter til Liberal Alliance

Den konservative tidligere borgmester i Dragør, Asger Larsen, skifter parti efter intern uenighed.

Dragør Kommunes borgmester mellem 2001 og 2005, Asger Larsen har fundet nyt parti. For fremtiden repræsenterer han Liberal Alliance i lokalpolitik i Dragør. Det skriver Jyllands-Posten.

Asger Larsen var medlem af Det Konservative Folkeparti, da han var borgmester mellem 2001 og 2005, inden han på valgnatten blev væltet.

Kommunalvalget i 2013 i Dragør Kommune var særligt spændende, da de valgte lokalpolitikere nåede at lave tre aftaler om konstituering, før den endelige magtdeling faldt på plads.

Asger Larsen spillede en hovedrolle i det mudrede forløb, og det endte med at koste den tidligere borgmester sit medlemskab hos Det Konservative Folkeparti, og han blev ekskluderet af den lokale partiforening. Han har siden da været løsgænger.

Ifølge Asger Larsen selv skete bruddet på grund af politiske uenigheder.

- Det er ingen hemmelighed, at der var en del uroligheder i den konservative gruppe før, under og efter det sidste kommunalvalg, og at det hele kulminerede med, at man valgte at pege på en rød borgmester på trods et borgerligt flertal, siger Asger Larsen i en skriftlig udtalelse.

- For mig var det dråben, der fik bægeret til at flyde over.