Tidligere FN-topchef til København

Tidligere generalsekretær gæster København for at drøfte stort museumsbyggeri.

UN Live er navnet på en organisation, der er sat i verden for at engagere mennesker over hele kloden i FNs værdier og for at arbejde for de 17 verdensmål, FN har vedtaget. I de forbindelse kommer tidligere FN-generalsekretær Ban Ki-moon til København i næste uge.

Ban Ki-moon har sagt ja tak til at være en del af det ambassadørkorps, der promoverer UN Live og de 17 verdensmål, FN har sat op. (De handler blandt andet om afskaffelse af fattigdom, afskaffelse af sult, om ligestilling og om miljø.

UN Live er et globalt projekt, som er født og har til huse  i Danmark, og også Jesper Nygaard, administrerende direktør for Realdania, er ambassadør. 

Penge til museum

Organsationen formidler tanker og ideer via en onlineplatform, som er tilgængelig for alle. Så har den skabt et netværk af forskellige institutioner, som blandt andet kan huse omrejsende udstillinger og events - og endelig arbejder UN Live for at få etableret den store bygning, der skal huse et museum - så den får adresse i København.

Ban Ki Moon besøger i næste uge København - blandt andet for at diskutere museumsplaner
Ban Ki Moon besøger i næste uge København - blandt andet for at diskutere museumsplaner
Foto: Thomas Lekfeld - Ritzau Scanpix

Ban Ki-moon komer til København mandag, og her skal han mødes med  fiansminister Kristian Jense, med overborgmester Frank Jensen og med kronprinsesse Mary. Og så skal han mødes med repræsentanter for fonde og erhversliv, for en væsentlig del af hans besøg handler om at skaffe penge til museumsbyggeriet, der ikke kan gennemføres, før finansieringen er helt på plads. 

Emil Schelde fra UN Lives sekretariat siger til TV 2 Lorry, at der foregår et målrettet arbejde med at skaffe penge til museumsbyggeriet.

-Vi er godt på vej, men vi er ikke i mål endnu. Andre byer er også interesseret, men ideen er opstået her i København - så vi har serveretten - vi kan bare ikke vente alt for længe, siger han.

Hele UN Live-projektet koster to milliarder kroner - byggeriet af et FN-museum kommer til at sluge størstedelen af beløbet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik