Tidligere FCK’er er årets spiller i Superligaen

Efter mesterskab, pokaltitel og europæisk succes i 2016 kan FC København være stolte af at have årets spiller og træner.

Foto: Anders Kjærbye / Scanpix

Midtbanemotoren Thomas Delaney, der i vinterpausen skiftede FCKs hvide trøje ude med den grønne trøje i tyske Werder Bremen, er mandag aften blevet kåret til årets spiller i Superligaen ved Dansk Fodbold Award.

Den tidligere FCK-anfører vandt ikke overraskende foran de øvrige nominerede, som var Brøndbys målmand Frederik Rønnow og de to tidligere holdkammerater fra FC København, Mathias Zanka Jørgensen og Andreas Cornelius.

I 2016 førte Thomas Delaney FCK til et dansk mesterskab og pokaltitlen. Midtbanespilleren havde også stor andel i de resultater, som holdet skabte på den europæiske scene. Her blev det til en tredjeplads i Champions League-gruppespillet, som gav videre adgang til Europa League.

Thomas Delaney var dog ikke den eneste fra hovedstadsklubben, der modtog hæder mandag aften.

Vinder for tredje gang

FC Københavns cheftræner, Ståle Solbakken, kan nemlig for tredje gang i karrieren kalde sig Årets Træner i Danmark.

Han bliver ligeledes belønnet for kalenderåret 2016, hvor han både vandt mesterskabet og pokaltitlen med FC København, som han også førte ind i gruppespillet i Champions League.

Solbakken modtog også hæderen i 2007 og 2011.

Ved dette års kåring var han nomineret sammen med Lyngbys David Nielsen, Horsens' Bo Henriksen og Brøndby-træner Alexander Zorniger.

Det er alle danske divisionstrænere og landstrænerne, der har peget på Solbakken ved en afstemning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik