Tidligere borgmester: ”Ikke kirkens opgave at udbrede islam”

Den tidligere lokalpolitiker Mogens Lønborg vil sørge for, at Københavns Domkirke ikke skal biddrage til udbredelsen af ikke-kristne trossamfund.

Den tidligere konservative sundheds- og omsorgsborgmester i København, Mogens Lønborg, har siden slutningen af 2016 siddet i menighedsrådet ved Vor Frue Kirke i København. I et nyt forslag indstiller han til, at kirkens præster skal missionere – det Mogens Lønborg på nydansk kalder at markedsføre.

quote Der er bare ikke plads til en religion mere i kirken.

Mogens Lønborg, Medlem af menighedsrådet ved Københavns Domkirke

- Kirken har grundlæggende en missionsforpligtelse, som også bliver beskrevet i evangeliet, siger Mogens Lønborg til TV 2 Lorry.

Forslaget skal debatteres til et møde i menighedsrådet på onsdag. Udover ønsket om, at kirkens præster skal missionere, ser Mogens Lønborg også gerne, at menighedsrådet beslutter, at kirken ikke skal bidrage til ikke-kristne trossamfunds udbredelse.

- Alle mennesker er velkomne til at gå ind ad kirkedøren. Også muslimer. Men der er bare ikke plads til en religion mere i kirken, siger Mogens Lønborg til TV 2 Lorry.

- Det kan ikke være vores opgave at bidrage til islams udbredelse, siger han.

Håber menighedsrådet vil tage debatten

Medlemstallet i den danske folkekirke er faldet stødt de seneste år, og det er blandt andet også derfor, den tidligere konservative politiker gerne ser kirkens præster missionere.

quote Jeg håber bare, at vi i menighedsrådet kan tage debatten.

Mogens Lønborg, Medlem af menighedsrådet ved Københavns Domkirke

- Skal vi bare trække på skuldrene og sige, at det er ærgerligt, medlemmerne forsvinder fra folkekirken. Eller skal vi gøre noget og række hånden ud til blandt andet muslimer?, siger Mogens Lønborg.

Forslaget er foreløbigt på dagsordenen til det månedlige menighedsrådsmøde. Her håber Mogens Lønborg på en ærlig og konstruktiv debat.

- Jeg håber bare, at vi i menighedsrådet kan tage debatten. Simpelthen bare at kunne debattere emnet. Men min forventning er, at man vil prøve at undgå debatten, siger han.

Dybt skeptisk over for islams udbredelse

Menighedsrådet for Vor Frue Kirke, der er Københavns Domkirke, har ifølge Kristeligt Dagblad siden menighedsrådsvalget i 2016 været præget af magtkampe og internt splid.

- Jeg skal helst være meget positiv over for islam. Det synes jeg jo er mærkeligt, siger Mogens Lønborg.

quote Jeg synes ikke, vi aktivt skal gå ud og hjælpe til udbredelsen af islam.

Mogens Lønborg, Medlem af menighedsrådet ved Københavns Domkirke

Mogens Lønborg har blandt andet udtrykt utilfredshed med, at imamer har kunnet læse op af koranen i domkirken. En beslutning, som domprovst i Vor Frue Kirke, Anders Gadegaard, forsvarede, med begrundelsen om, at kristne ifølge islam er forenede i troen på Gud. Derudover har domprovsten også været en af fortalerne for en stormoské i København.

- Jeg synes ikke, vi aktivt skal gå ud og hjælpe til udbredelsen af islam, siger Mogens Lønborg.

Du er blevet anklaget for at være det. Men ser du dig selv som islamofob?

- Sådan et niveau vil jeg slet ikke falde ned på. Og jeg vil slet ikke vedkende mig sådan et udtryk, siger Mogens Lønborg og fortsætter:

- Men jeg er da dybt skeptisk over for islams udbredelse i Danmark. Jeg er skeptisk over for om mine børn skal vokse godt op i et multikulturelt samfund.

TV 2 Lorry har forsøgt at få en kommentar fra domprovst Anders Gadegaard, men han har ikke vendt tilbage på vores henvendelse.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik