Tidligere borgmester forsvarer eftervederlag: "Ikke dårlig moral"

Ninna Thomsen, der er tidligere borgmester i København, synes ikke, at det er dårlig moral, at hun beholder eftervederlaget for sin tid som borgmester i København.

Tidligere sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune, Ninna Thomsen, SF, har fået et nyt job som direktør i Mødrehjælpen fra midt februar.

quote Min principielle pointe er, at jeg dybest set ikke kan se, at det er dårlig moral at rette sig efter landets love og regler.

Ninna Thomsen, direktør i Mødrehjælpen og tidligere borgmester i København, SF

Samtidig modtager hun godt en million i eftervederlag, som hun har ret til på grund af sit tidligere job som borgmester i to perioder i København.

SF'eren går dermed imod sit eget parti, der for nyligt i Folketinget fremsatte et forslag om, at eftervederlaget bør modregnes en anden eventuel indkomst. SF og Enhedslisten, der fremsatte forslaget, mener kun, at eftervederlaget bør være et såkaldt sikkerhedsnet, hvis man ikke finder et andet arbejde. 

Ikke dårlig moral

Indtil nu har Ninna Thomsen kun bekræftet overfor Politiken, at hun vælger at beholde eftervederlaget, men ellers har hun forholdt sig tavs i sagen. Torsdag valgte hun at forklare sig på Facebook:

"Min principielle pointe er, at jeg dybest set ikke kan se, at det er dårlig moral at rette sig efter landets love og regler og i disse tilfælde de vilkår, Folketinget har besluttet for aflønning af borgmestre", skriver hun.

Hun kommer med eksempler på, hvornår normale mennesker blot følger regler, selvom man måtte mene noget andet politisk.

"Ingen af os betaler frivilligt mere i skat, end vi skal, selvom vi måske stemmer på partier, der gerne ser et andet skattesystem eller sågar går ind for enhedsløn. Forældre benytter sig af reglerne om forældrekøb, selv om de et eller andet sted kan se, at det giver netop deres børn en uretmæssig fordel i forhold til andre børn. Som lønmodtager modtager du det, som dit ansættelsesvilkår foreskriver - hverken mere eller mindre", skriver Ninna Thomsen på Facebook. 

Flere borgmestre har været i vælten

Borgmestrenes eftervedlag har været genstand for debat i de seneste måneder.

Det er blandt andet på grund af, at den tidligere teknik- og miljøborgmester i København, Morten Kabell fra Enhedslisten, modtog et eftervederlag på 503.000 kroner, selvom han havde fået et chefjob i det private erhvervsliv.

Kort efter erklærede Københavns tidligere kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen fra Dansk Folkeparti, at han ville modregne lønnen fra sit nye job i eftervederlaget. Han er nu ansat i partiets landsorganisation på Christiansborg.

- Loven er sådan, at alle borgmestre, der stopper, mod tager et eftervederlag. Det synes Dansk Folkeparti og jeg ikke er rimeligt, hvis man finder sig et andet arbejde, lød det dengang fra Carl Christian Ebbesen.

Ninna Thomsen gør altså som Morten Kabell og beholder eftervederlaget, selvom det muligvis ikke er populært.

"Jeg ved godt, at der er danskere, der nærer mistillid til vores politikere. Mennesker, der tænker, at borgmestre, kommunalbestyrelsesmedlemmer og folketingspolitikere gør det for pengenes skyld. Det, synes jeg, er forsimplet. De politikere, som jeg har mødt på min vej, har været båret af et ærligt engagement", skriver hun.

TV 2 Lorry forsøger at få en kommentar fra Ninna Thomsen.

Se vores indslag om kritikken af Morten Kabells eftervederlag:

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik