Tidlig fyraften før snevejret

Snevejret tog blidere fat i Nordsjælland end i resten af landet i aftes. Politi og Falck melder om en aften uden alvorlige uheld, skriver Frederiksborg Amts Avis, onsdag.

Folk er blevet hjemme, og bilisterne kører ikke så stærkt, når de er ude. Det er naturligvis glat, men det har bilisterne opdaget, siger vagtchef Erik Skriver, Nordsjællands Politi, der vurderer aftenen til at være mere stille end normalt.Ved avisens deadline havde Falck været ude at trække 70 biler fri, som var kørt fast i sneen. Da myldretidstrafikken stod på sit højeste sidst på eftermiddagen, var der omkring to timers ventetid på Falcks kranbiler. Senere faldt ventetiden til en times tid.
- Sidst på eftermiddagen troede vi, at vi ville få rigtig travlt. Men det virkede, som om folk tog tidligt hjem, så vi undgik det værste, siger vagtcentralchef Thomas Reimann fra Falcks vagtcentral i Smørum.
I alt havde Falck 210 trafikrelaterede opgaver. I hele Nordsjælland meldte Falck kun om to alvorligere uheld. Klokken 17.30 brækkede en leddelt lastbil sammen på Ravnsnæsvej i Hørsholm. Og klokken 19.20 var en bus fra De Hvide Busser skredet ud og holdt på tværs og spærrede trafikken på Strandvejen i Snekkersten.
Bæltekøretøjerne og politiets ambulance-eskorter blev i garagen.
Snefaldet gav til gengæld problemer for Movias busser i Nordsjælland.
- Nogle ruter blev helt indstillet i flere timer og andre kørte kun dele af ruten. Men ved 20-tiden kunne en række af de indstillede ruter køre igen. Hvis ikke vinden tager til, regner vi med at kunne køre på alle ruter onsdag morgen, sagde Anders Møller, vagtchef i Movias Trafikselskab, i aftes.
Togtrafikken i Nordsjælland gik stort set fri af sneproblemer. Nogle S-tog kørte hvert 20. i stedet for hvert 10. minut, men de kørte stort set uden forsinkelser. Det samme gjorde Lokalbanen.
-Vi valgte at tage fire afgange med hurtigtog ud af køreplanen hver vej for at undgå at skulle rydde flere sporskifter end højest nødvendigt. Det ville vi ikke have mandskab til, så hellere have en stabil drift hver halve time, siger adm. direktør Rösli Gisselmann. Lokalbanen har indkaldt ekstra folk til natarbejde, og der køres også med et gammel diesellokomotiv med sneplov, så også her lyder meldingen, at man forventer normal drift her til morgen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik