Tid til selvransagelse i Hillerød Kommune

Antallet af blomster og lys vokser hver dag på det sted i Hillerød, hvor den 17-årig Mads Skjoldsøge blev stukket ihjel i en gangtunnel nær handelsskolen. Samtidig er det for alvor blevet tid til at vende blikket indad for Hillerød Kommune.

Den unge mand, der lige nu sidder anholdt for drabet på 17-årige Mads Skjoldsøge, har i årevis været et såkaldt problembarn med mange belastende sager, og han var særdeles godt kendt af kommune og politi.

Så nu melder spørgsmålet sig: Kunne man have gjort noget for at forhindre, at det endte med en sigtelse for drab.

- Der er ingen tvivl om, at vi har kendt den formodede gerningsmand, og vi har også kendt de underretninger, der ligger på ham, siger Helle Stennicke, der er afdelingsleder i Familier og Sundhed, Hillerød Kommune.

Ifølge kilder TV 2 Lorry har talt med, har den 16-årige været betragtet af flere, som en tikkende bombe. Allerede da han begyndte i folkeskolen, indløb der beretninger om et barn med problemer. Senest har han gået på Teknisk Skole i Hillerød, hvor han ophørte efter fem uger.

Skolen endte med at politianmelde den 16-årige, efter en alvorlig episode. Det bekræfter Nordsjællands Politi over for TV 2 Lorry i dag. De har nu sagen liggende og den afventer behandling i retten.

Faresignalerne har altså - tilsyneladende - været mange.

Har I som kommune håndteret sagen eller tingene godt nok igennem årene?

- Det er svært at sige, om vi har håndteret det her godt nok. Det er jo heldigvis ikke hver dag, dette her sker. Og der har ikke være tegn i denne her sag, der har været væsentlige anderledes, siger Helle Stennicke, der er afdelingsleder i Familier og Sundhed, Hillerød Kommune til TV 2 Lorry.

Mads Skjoldsøge blev dræbt efter, at den formodede gerningsmand havde hentet ham ud fra den nærliggende handelsskole. De to drenge var angiveligt blev uvenner til en fest i weekenden. Det endte desværre med knivdrab.

Den 16-årige dreng er varetægtsfængslet frem til den 4. december.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik