Tid til Ramsløg: Pas på de giftige "kopier"

Ramsløgene er så småt begyndt at titte frem i skovbunden, men pas på, det er let at forveksle dem med de giftige liljekonvaller.

- Du skal være varsom, hvis du går på jagt i haver, parker, kirkegårde og så videre efter den populære plante ramsløg. Ramsløg er ikke giftige, men de forveksles nemt med de giftige planter høsttidløs og liljekonval, der kan gro side om side med ramsløg, sådan skriver Fødevarestyrelsen på dens facebookside.

Ifølge styrelsen kan det være svært at skelne planterne fra hinanden på udseendet, fordi de alle har store, flotte, grønne blade.

Der er dog hjælp at hente, hvis man nulrer bladene. Ramsløg har nemlig en kraftig hvidløgsagtig duft.

Ramsløg og liljekonval blomstrer desuden med hvide blomster om foråret, mens høsttidløs blomstrer med lyslilla blomster om efteråret.

- Det kan være meget farligt at forveksle ramsløg med liljekonval eller høsttidløs. I andre europæiske lande er der mennesker, der har fået alvorlige forgiftninger af at spise høsttidløs, nogle med dødelig udgang. Du kan også blive alvorligt forgiftet af at spise blade, blomster og bær fra liljekonval. De kan give dig symptomer som ildebefindende, opkastning, diarré og påvirke din hjerterytme, slutter Fødevarestyrelsen af.
 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik