Thyra Frank skamroser plejecenter

Christians Have Plejecenter i Solrød bliver rost af Thyra Frank for graden af medmenneskelighed, nærhed og ømhed.

- Jeg kan mærke, det bliver svært at hive mig med hjem til ministeriet. Det her er et helt fantastisk sted, udtalte ældreminister Thyra Frank, Liberal Alliance, da hun tidligere denne måned besøgte Plejecenter Christians Have i Solrød, der som det eneste plejecenter i Danmark drives både privat og offentligt. 

quote Hvis jeg stadigvæk havde haft min mor og far, så måtte de gerne bo her.

Thyra Frank, Liberal Alliance, ældreminister

Under besøget blev Thyra Frank rørt over forholdene på plejecenteret og beskriver det som et fantastisk sted. 

- Hvis jeg stadigvæk havde haft min mor og far, så måtte de gerne bo her. Jeg har ikke mærket forskel på, om jeg har været i det private eller i det offentlige, for mig har det bare været et hjem. Det har været utroligt spændende for mig at opleve og også lidt rørende, siger ældreminister Thyra Frank til Solrød Kommune. 

Thyra Frank beskriver, at det er graden af medmenneskelighed, nærhed, ømhed, respekt, forskellighed og værdighed, der er årsagen til, at Christians Have i hendes øjne er noget helt specielt.  

Både offentligt og privat

Borgmester Niels Hörup, Venstre, forklarer, at årsagen til, at plejecenteret både har en privat og offentlig leverendør, er, at byrådet i sin tid troede på, at det ville skabe en positiv synergi at have de to parter til at samarbejde.   

- Det har siden vist sig at være en rigtig god beslutning, der har sikret et højt kvalitetsniveau til glæde for vores borgere. At ministeren kommer her i dag med sine 37 års erfaring fra plejesektoren og roser Christians Have med så flotte ord, er noget, vi vil tage med os videre, udtaler Niels Hörup. 

Miriam Toft, administrerende direktør for den private aktør Aleris, er ligeledes glad for Thyra Franks rosende ord og beskriver, at det i høj grad er samarbejdet mellem virksomheden og kommunen, der gør det muligt for centeret at holde den høje standard.  

- Vi er alle sammen optaget af at skabe det bedst mulige tilbud til beboerne. Konkurrenceelementet handler ikke om, at vi skal hæve os over hinanden, men derimod at begge parter leverer den bedst mulige pleje og omsorg med fokus på nærvær og hjemlighed, udtaler Miriam Toft. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Vedat

playSætter telefoner i stand og forærer dem væk: "Ingen skal mangle det, jeg manglede"

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

Den Sønderjyske By

Omdiskuteret og langvarig boligsag kommer nu for retten

Solrød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere