Thulesen Dahl: Venstre har ikke rykket sig nok

Dansk Folkeparti vil gå i regering, hvis grundlaget er godt nok, siger partiformanden Kristian Thulesen Dahl

- Vi blev enige om at se det flotte bål, som var i vandet ved Nyhavn.

Sådan siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl om, at han tirsdag mødte Lars Løkke i hans lejlighed i Nyhavn i København.

- Vi ved jo, hvor knasterne er. Spørgsmålet er, om vi kan nå dem. Vi er ikke nået så langt, at vi kan lægge dem til side. Hvis vi skal med i en regering, så skal vi se, at især Venstre er kommet os i møde. Vi mangler det ryk, siger Thulesen Dahl, før han genoptager forhandlingerne med Lars Løkke Rasmussen.

Ifølge DF's arbejdsmarkedsordfører, Bent Bøgsted, vil Venstre og Dansk Folkeparti ikke forhandle om en dagpengereform, før Dagpengekommissionen fremlægger sit udspil til efteråret.

- Dagpengeområdet bliver ikke forhandlet på plads, før kommissionen kommer med sit udspil, som jeg har forstået det. Der bliver ikke forhandlet nogen model på plads med Lars Løkke i forhandlingerne om regeringsdannelsen, siger Bent Bøgsted og understreger:

- Vi skal have lavet en bred aftale. Det er ikke noget, der skal lukkes af mellem to partier.

Det er afgørende for Dansk Folkeparti, at der findes en god løsning på genoptjeningsperioden til dagpenge.

- Det forlyder, at Dagpengekommissionen arbejder på bedre genoptjeningsmodeller, og det må vi afvente, lyder det fra Kristian Thulesen Dahl.

Dagpengekommissionen arbejder med "trappemodellen" og "kontomodellen" - der begge vil lempe genoptjeningskravet og gøre systemet mere fleksibelt.

Reglerne blev med støtte fra Dansk Folkeparti strammet i 2010 med VK-regeringens dagpengereform. Siden har DF indgået en form for alliance med EL og SF om at få ændret på dagpengereglerne.

- Vi har sagt, at genoptjeningsperioden skal ændres fra et år til et halvt år, medmindre man fra kommissionens side kommer med noget bedre, siger Kristian Thulesen Dahl.

Lars Løkke fastslog i valgkampen, at han satser på en bred politisk aftale om dagpenge. Han mødes senere onsdag med Liberal Alliance og De Konservative.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Enhedslistens erhvervsordfører Victoria Velasquez

Enhedslisten vil give gavekort til millioner af danskere

vote-hilleroed.jpg

Magten kan skifte ved kommunalvalget i Hillerød - nu vil V og S vise deres forskelligheder

20150610-174750-3-1920x1644we.jpg

playDansk Folkeparti reagerer på regnskabsrod for 37 millioner kroner

vote-gribskov.jpg

Her kan magten skifte ved valget: Fire kommunalvalg – fire rævekager i Gribskov

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere