Foto: Kristian Juul Pedersen, Scanpix

Thiele beklager fyrværkeri-svipser: Vi havde en god aften

Hovedstadens Beredskab var oplyst om, at tidsplanen kunne skride, skriver optikerkæden. Ekspert mener, at Theile burde have sagt undskyld tidligere.

Efter et døgns radiotavshed fra optikerkæden Thiele, hvis fyrværkeri natten til søndag vakte undren og bekymring i hovedstadsområdet, tager kædens administrerende direktør nu bladet fra munden.

- Vi havde ikke forestillet os, og havde selvfølgelig ikke til hensigt, at genere københavnerne. Vi beklager dybt de gener, fyrværkeriet måtte have medført, skriver Rasmus Planck i en pressemeddelelse mandag middag.

Thiele havde fået tilladelse til at fyre fyrværkeri af fra Operaen i København, hvor virksomheden holdt en personalefest, i tidsrummet 23.45 og 00.15 natten til søndag, men alligevel endte det med at fyrværkeriet først gik i gang næsten to timer senere - klokken 01.49. 

Læs også Shitstorm efter fyrværkeri-sag: "Hvorfor skulle jeg vækkes"?

- Tidsplanen kunne skride

- Den professionelle fyrværker forestod det flotte fyrværkeri og fyrværkeren, der ansøgte om tilladelse hertil har oplyst, at der er givet tilladelse til fyrværkeriet og har samtidig oplyst Hovedstadens Beredskab om, at tidsplanen eventuelt kunne skride, hvilket desværre var tilfældet, skriver Thiele i pressemeddelelsen.

Tidligere mandag  sagde Hovedstadens Beredskab, at man vil undersøgelse om tilladelsen blev overtrådt. 

- Efter at vi har hørt rygter - vi var der jo ikke selv - om at der blev fyret fyrværkeri af på et andet tidspunkt end det tilladte, har vi bedt fyrværkeren, der stod bag fyrværkeriet om en redegørelse, sagde Henriette Elmer, afdelingsleder i afdeling for Brandsyn, Brandteknik og Forebyggelse hos Hovedstadens Beredskab til TV 2. 

Læs også Skræmte med kæmpebrag - trodsede Thiele deres tilladelse?

Ekspert: Det er dumt ikke straks at sige undskyld

Thiele oplyser i øvrigt, at lørdagens arrangement i Operaen var vellykket. 

- Formålet med aftenen var, at give medarbejderne en forrygende og minderig aften - og det fik de, skriver Rasmus Planck.

Han glemmer nok heller ikke selv miseren foreløbig - men Thiele har ikke gjort sagen lettere for sig selv, når man har været så langmodige med at komme med en kommentar. Det siger Nicolaj Taudorf Andersen, seniorpartner i Radius, der blandt andet rådgiver virksomheder om krisekommunikation. 

- Der er ikke noget, der hedder "ingen kommentarer". Det står på side 1 i grønspættebogen for krisekommunikation  -så det er simpelthen dumt ikke straks at sige undskyld. Det ville have klædt dem at gøre det, alle forventede af dem, siger han til TV 2 Lorry. 

Nicolaj Taudorf Andersen påpeger, at en sådan sag her er skadelig for Thieles omdømme - og her er det en skærpende omstændighed, at man ikke straks har taget affære, vurderer han. 

Læs også Efter fyrværkeri-fadæse: Nu driller brille-konkurrenten